RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Plantet bombe i førersetet

Sist oppdatert:
Politiet mener 41-åringen la dynamitt og en kanne bensin i førersetet på ekskonas bil og koblet sprengladningen til bildøra. Nå risikerer han 21 års fengsel.

Ifølge påtalemyndigheten skal bomben ha gått av da kvinnen åpnet bildøra. Kvinnen overlevde, men fikk alvorlige skader i eksplosjonen.

41-åringen er nå tiltalt for overlagt drapsforsøk mot sin tidligere kone, og risikerer 12 års forvaring. Strafferammen er 21 års fengsel.

- Brøt besøksforbud
I tillegg er 41-åringen tiltalt for å «ha foretatt en sprengning som kunne tatt livet av flere mennesker», den såkalte mordbrannparagrafen, samt ulovlig anskaffelse og oppbevaring av dynamitt, dokumentforfalskning og brudd på besøksforbud.

Påtalemyndigheten mener nemlig at 41-åringen, etter at han ble løslatt fra politiets varetekt i bilbombesaken, forfulgte kvinnen han skal ha forsøkt å ta livet av.

Ber om utsettelse
- Grunnet denne omfattende tiltalen har jeg bedt om utsettelse av rettssaken. Jeg mener at vi får for dårlig tid til forberedelse og at det uansett er avsatt for lite tid til rettssaken, sier 41-åringens advokat Frode Sulland til TV 2 Nettavisen mandag kveld.

Han betegner tiltalen som omfattende, og opplyser til TV 2 Nettavisen at han har orientert sin klient om tiltalen mandag.

Kunne skadet flere
Det var 23. januar i år at bilbomben gikk av ved Åssiden i Drammen.

Som en følge av eksplosjonen ble kvinnen påført store skader som førte til langvarig sykehusopphold.

Ifølge tiltalen var det kombinasjonen av dynamitt og bensin som utløste eksplosjonen.

Påtalemyndigheten mener faren var stor for at også andre personer kunne ha blitt skadd av bilbomben og har derfor også tiltalt mannen «for å ha voldt sprengning hvorved tap av menneskeliv lett kunne forårsakes».

Politiet mener også at 41-åringen under særlig skjerpende omstendigheter skal ha anskaffet seg sprengstoff i den hensikt å utføre et lovbrudd.

Politiet sitter nemlig på et vitne som hevder at 41-åringen besøkte ham i romjulen i fjor, hvor han mottok en kilo dynamitt. Det er denne dynamitten politiet mener 41-åringen benyttet mot ekskona.

I tillegg skal to vitner har fortalt politiet at tiltalte under en kjøretur skal ha sagt at han ønsket å ta livet av sin ekskone med en bilbombe.

Nekter
41-åringen er også tiltalt for dokumentforfalskning fordi påtalemyndigheten mener han sendte inn falske attester/vitnemål i forbindelse med en jobb hans søkte.

Ifølge tiltalen tas det forbehold om å påstå forvaring i 12 år for 41-åringen.

41-åringen har hele tiden nektet for å ha stått bak bilbomben.

Rettssaken mot mannen er berammet i Drammen tingrett 3. desember, men det er først nå at tiltale i saken er tatt ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere