*Nettavisen* Nyheter.

- Plukket opp som haiker

Ingvild Myking ble 34-åringens eneste venn etter at de to møttes tilfeldig. Et halvt år senere ble hun brutalt drept.

06.01.07 12:09

(iBergen.no) : 20. juli i 2006 ble 37 år gamle Ingvild Myking brutalt drept, da hun ble stukket med en stor kjøkkenkniv i halsen og i brystet mens hun lå og sov på sofaen. Stikket i brystet gikk gjennom både lunger, hjertet og pulsåren, og Myking blødde i hjel mens hennes egen datter og datterens venninne så på.

Den antatte gjerningsmannen, en 34 år gammel mann, ble tidligere denne uken tiltalt for overlagt drap på Myking, samt vold mot Mykings datter og grov voldtekt av datterens ti år gamle venninne. Påtalemyndigheten har varslet at aktor, statsadvokat Arild Oma, vil legge ned påstand om 21 års forvaring - lovens strengeste straff – for 34-åringen.

Møttes tilfeldig
Den tiltalte 34-åringen var på besøk hjemme hos Myking drapsdagen, og ble tidligere på dagen observert sammen med Myking og de to barna på en lokal badeplass. Der skal 34-åringen ha inntatt store mengder alkohol, og fremsto for andre badende som åpenbart ruset.

Mannen, som har hatt et rusproblem siden han var svært ung, sonet en narkodom da drapet skjedde, og hadde rømt fra Sandviken psykiatriske sykehus bare to dager tidligere.

Etter det iBergen.no kjenner til, hadde de to kjent hverandre i et halvt års tid da Myking ble drept. Ifølge velinformerte kilder skal det i drapsetterforskningen ha kommet frem opplysninger som tyder på at Myking innledet et vennskap med 34-åringen etter å ha plukket ham opp helt tilfeldig som haiker.

Besøkte på Sandviken
I tiden forut for drapet besøkte Myking 34-åringen flere ganger mens han var innlagt på Sandviken sykehus. Avdelingssjef for psykiatrisk akuttmottak, Kristin Jordheim Bovim, har tidligere bekreftet at Myking var den eneste som besøkte 34-åringen, og at de to både satt alene på besøksrommet og var inne på rommet hans.

Overfor personalet skal 34-åringen ha gitt uttrykk for at Myking var en snill venninne, men avvist at de to var kjærester.

Voldtok tiåring
I tillegg til drapet, er 34-åringen også tiltalt for å ha misbrukt den ti år gamle venninnen til drapsofferets datter seksuelt etter at Myking ble stukket ihjel. Ifølge tiltalen skal 34-åringen ha tatt kvelertak på den lille jenten og truet henne på livet før han voldtok henne.

Mens overgrepet mot tiåringen pågikk, skal han også ha tatt tak rundt halsen på Mykings datter, og dunket hodet hennes i veggen. Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at dette fant sted etter at Myking var drept.

Vet ikke motivet
Mannen som nå er tiltalt for drapet på Myking, voldtekt mot jenten og vold mot Mykings datter, er straffedømt en rekke ganger tidligere, men aldri for forbrytelser i samme gate som nå. Rullebladet hans inneholder stort sett vinningsforbrytelser og ran.

Motivet for drapet er foreløpig helt ukjent. 34-åringen har nektet å forklare seg for politiet etter at han ble pågrepet, og det er i øyeblikket ikke kjent om han vil åpne munnen når rettssaken mot ham starter i mars.

- Jeg har ikke snakket med hans forsvarer, så jeg vet ikke om han vil snakke i retten. Men det er rimelig uvanlig at tiltalte i en straffesak ikke benytter anledningen til å komme med sin versjon av saken, sier statsadvokat Arild Oma, som er aktor i rettssaken mot 34-åringen.

Taus forsvarer
Forsvareren til den drapstiltalte mannen, Tor Erling Staff, sier til iBergen.no at han verken vil kommentere opplysningene om hvordan de to ble kjent, eller noe som helst vedrørende tiltalten mot mannen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.