RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Plutselig bare smalt det

Foto: Hans-Jacob Meland
Sist oppdatert:
Avfyringen av salutter i Leirvik fikk tragiske konsekvenser. Nå vil lensmannen vurdere forbud.

(iBergen.no) Journalist Kjetil Østrem i Haugesunds Avis skulle lage en gladsak om 17. mai på Stord. Han skulle dekke de tradisjonsrike 17. mai-saluttene i Leirvik, og ble med 51 år gamle Willy Brask, hans sønn og en av hans kamerater ut i båten der de skulle fyres av. Så gikk det galt.

- Alt så ut til å gå så bra. Vi fikk ikke noe forvarsel om at noe skulle gå galt. Plutselig bare smalt det. Jeg ble kastet fremover og mistet fotoapparatet. Da jeg reiste meg igjen, var Willy vekk, forteller Østrem til BA.

Se hele innslaget på TV 2 Sumo

Brask la salutter på isoporplater på en badeplattform bakerst i båten. Ulykken inntraff da den fjerde av ni salutter skulle gå av. Da så han ikke hvor salutten hadde blitt av. Den hadde da flytt inn under plattformen.

Flere båter kom for å hjelpe til, men livet sto ikke til å redde. I mens fløt noen av de gjenværende saluttene inn under kaien på havnen. Dermed ble den evakuert frem til brannvesenets dykkere fikk hentet de opp.

Nå vil Stord-lensmann Odd Harald Hovland at en skal vurdere forbud mot 17-mai-salutter. Han tenker også på en lignende ulukke for to år siden i Måløy der bare hell gjorde at ingen liv gikk tapt. Hovland påpeker at dynamitt er såpass farlig at en bør vurdere om salutter er noe en ønsker.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere