- Poker må legaliseres

Foto: Unge Høyre

- De væpnede ranene i pokerklubbene viser at poker bør legaliseres, mener Unge Høyres leder.

21.11.06 09:29

Nå mente Torbjørn Røe Isaksen allerede før de væpnede ranene at poker bør legaliseres. Men Unge Høyre-lederen er enda klarere i sin tale etter de to brutale ranene.

- Dette er enda et argument for at poker bør foregå på lovlig måte, sier Røe Isaksen til Nettavisen.

Han får selvfølgelig støtte av pokermiljøet.

- Disse ranene viser at alle andre land har gjort rett i å få poker inn i lovlige former. Det kommer alltid til å være folk som spiller poker, og da er det viktig å få gjort det på steder man har kontroll over, sier Rolf Woods, manager for det profesjonelle laget The Norsemen.

Ingen støtte av Høyre
Ranerne har tilsynelatende spekulert i at de ulovlige klubbene ikke ville anmelde overfallene. I begge tilfellene har klubbene etter litt betenkningstid valgt å gå til politiet likevel. De risikerer nå bøter for ulovlig klubbdrift – men for miljøet er det viktigere at ranerne blir tatt.

- Hvis politiet ser på dette som en gruppe kriminelle som raner andre kriminelle, er vi på feilspor, mener Røe Isaksen.

Han får imidlertid ingen støtte av moderpartiet.

- Kriminelle som raner andre kriminelle gjør ikke at jeg ser noen grunn til å endre forbudet, sier Høyres justispolitiske talskvinne, Elisabeth Aspaker. Hun sitter i Stortingets justiskomité, og ser ingen grunn til å diskutere pokerforbudet nærmere i lys av ranene.

Advarer mot selvjustis
Pokermiljøet frykter at enkelte uredde og overivrige pokersjeler går til motangrep neste gang en klubb blir ranet. I diskusjonsforumene spør enkelte om det beste er å anskaffe våpen.

- Det er helt forferdelig hvis miljøet bevæpner seg! Alle ran må håndteres av politiet. Det kan bli farlig hvis miljøet går enda mer under jorda, og hvis det bevæpner seg. Det er helt forferdelig hvis man skal begynne med selvjustis. Det kan ikke føre noe godt med seg, sier Woods.

Torbjørn Røe Isaksen ser flere grunner til å legalisere poker.

- Det er to problemer med forbud uansett. Man driver det enten under jorda eller til utlandet. Det tredje er at samfunnet går glipp av muligheten til å skattelegge pokerspillerne, sier Isaksen til Nettavisen.

Storbritannia
Han mener at Storbritannia har et fornuftig regelverk

- De har strammet inn på lovverket og har regler som hindrer spillegalskap og sørger for at mindreårige ikke spiller. Det er jo nesten parodisk at politiet skal gå til aksjon mot oppegående og fredelige mennesker som spiller poker.

- Det er ikke noe alternativ å padle motstrøms her. Det er naivt å tro at hvis man forbyr det, blir det borte. Hvis flere spiller online, vil flere få lyst til å spille live. Og jo flere som vil spille live, jo flere klubber vil det bli. Det er bare én vei å gå, og det er å legalisere og regulere pokeren. Man må få like strenge regler for pokerklubber som for utesteder som har skjenkebevilling, mener Unge Høyre-lederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.