RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pokerproffer bryter loven

Sist oppdatert:
Norske pokerproffer risikerer fengsel. - Det å ha jevnlige inntekter fra slikt spill er en forbrytelse, sier en ekspert.

Universitetslektor Erik Wold ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen har sammen med to kolleger vurdert de juridiske sidene ved pokerspill. Deres konklusjon er dårlig nytt for pokerproffer og de som tjener penger på å arrangere turneringer.

- Det å ha jevnlige inntekter fra slikt spill er en forbrytelse. Og det har ingen betydning om spillet foregår på nettet eller på en turnering her i landet. Unntaket er dersom inntektene kommer fra en «live»- turnering i utlandet, sier Wold til Aftenposten.

I tillegg til ett års fengsel, risikerer også proffspillere å få inndratt gevinster.

Lovparagrafen om lykkespill er imidlertid lite brukt. Ifølge Aftenposten er den siste dommen fra 1980. Da ble en 40-åring dømt til åtte måneders fengsel og inndragelse av over en million kroner for ulovlig spilleaktivitet.

I går uttrykte Lotteritilsynet bekymring over Stena Line og Betssons planlagte pokercruise med danskeferga «Stena Saga» i april, en turnering med to millioner kroner i potten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere