RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politiet får ikke mer penger

(Foto: Hans-Inge Langø)
Sist oppdatert:
Justisminister Knut Storberget nekter å love penger til kampen mot gjengene.

GRØNLAND: (iOslo.no): Oslo politiforening etterlyste onsdag mer penger til gjengkampen , men foreløpig ser ønsket til å falle for døve ører.

- Vi kan nesten ikke levere mer til politiet. De har et årsbudsjett på 1,3 milliarder kroner, og de har fått ekstra tilskudd i høst, sier justisminister Knut Storberget til iOslo.no.

- Penger løser ikke problemene
Justisministeren hadde onsdag et lengre og «krevende» møte med hele ledelsen i Oslo-politiet, hvor blant annet gjengsituasjonen var tema. Han lover å gi politiforeningen svar på deres bekymringer, men sier at økte bevillinger ikke vil løse alle problemene.

- Det er noen som tror at penger løser alt, men det vil jeg advare mot. Først og fremst må vi gi reaksjoner til de som blir tatt, sier Storberget.

Storberget mener politiet kan organiseres bedre, samtidig som de kan inndra mer penger fra ulovlig virksomhet.

- På møtet har vi diskutert inndragning av penger. Det har blant annet kommet noen nye bestemmelser som vi har sett på, sier Storberget.

Venter på budsjettet
Politimester Anstein Gjengedal innrømmer at Oslo politidistrikt trenger flere folk, men vil ikke kommentere om de har bedt om mer penger.

- Vi har hatt en god dialog, så dere får se hva som skjer når budsjettet kommer, sier Gjengedal.

På dagens møte, som varte i tre timer, var også menneskehandel og tigging på agendaen. Blant annet skal en ny gruppe etableres for å jobbe med menneskehandel og sextrafikk i hovedstaden.

Har du tips om gjengmiljøene i Oslo? Tips iOslo.no på tips@ioslo.no eller send SMS til 1984 med kodeord «ioslo» først (kr 1).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere