RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politiet har ikke kontroll

Sist oppdatert:
Dagens skyting viser at politimester Anstein Gjengedal ikke har kontroll, mener Frp-topp.

Det sier første nestleder i justiskomiteen, Jan Arild Ellingsen (Frp).

Onsdag morgen ble en mann (28) skutt i Oslo. Han ligger alvorlig skadd på sykehuset etter å ha blitt truffet i brystet. TV 2 kjenner til at mannen som nå er skutt, er en av lederne i A-gjengen.

Lederen for den andre fraksjonen i A-gjengen ble skutt på Aker Brygge søndag.

Her er gjengoppgjørene de siste årene.

- En tøffere linje
- Etter skuddene på Aker brygge gikk Gjengedal ut i media og sa han hadde full kontroll over situasjonen. Dagens skyting viser at han ikke har det, sier Ellingsen til TV 2 Nettavisen.

Frp-politikeren forventer at Oslo-politiet nå tar gjengkriminaliteten på alvor.

- Det verste som kan skje, er at en uskyldig tredjepart blir skutt. Det kan vi ikke risikere. Jeg forventer at politimesteren heretter kjører en mye tøffere linje overfor gjengene.

- Jeg garanterer penger
Tirsdag ble det kjent at polititjenestemenn i Groruddalen ved enkelte anledninger har latt være å gripe inn i straffbare forhold knyttet til gjengkriminalitet av hensyn til egen sikkerhet.

- Hvis det stemmer at Gjengedal mangler ressurser, så får han gå til politidirektør Ingelin Killengren, og hun videre til Stortinget. Jeg kan garantere at Oslo-politiet da vil få penger umiddelbart. Hele Stortinget er opptatt av å komme gjengkriminaliteten til livs, sier Ellingsen.

Han ser for seg at Gjengedal setter ned en gruppe på tvers av politidistriktene, slik tilfellet var under NOKAS-etterforskningen.

Politimesteren uttalte tirsdag til TV 2 Nettavisen at alle ressurser skal settes inn for å komme gjengkriminaliteten til livs, og at det vil gå ut over andre områder - som vinningskriminaliteten .

- Hva synes du om at vinningskriminalitet blir nedprioritert til fordel for annen kriminalitet, Ellingsen?

- Slik er det. Det har Gjengedal dessverre smertelig rett i, svarer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere