RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politiet på grensen av det forsvarlige

Pengemangelen i politiet er nå så akutt at politiet driver helt på grensen av det forsvarlige, mener politidirektør Ingelin Killengreen.

Politidirektoratet har bestilt en uavhengig analyse av politiets økonomiske situasjon for å finne ut hvorfor budsjettene har blitt så mye strammere de siste årene. Politidirektøren er overrasket over den siste tids debatt om politireformen, og sier at det er mangelen på penger og ressurser som er mye av problemet for politiet, ikke selve reformen.

Killengreen sier til Aftenposten at hun mener det fra politisk hold ble skapt for høye forventninger til reformen. Hun mener at reformen i praksis bare har gitt ett døgnskift ekstra på utegående politifolk i hvert distrikt, og at folk dermed ikke merker noe særlig til alt snakket om flere politifolk ute i gatene.

Killengreen innrømmer at politiet selv har gjort feil i arbeidet med reformen, ved at de blant annet ikke har vært flinke nok til å lytte til publikum og lokale politikere.

Politidirektøren varsler nå omfattende spørreundersøkelser, og politimesterne skal instrueres til å holde tettere kontakt med lokalpolitikere. Killengreen har også fått tilbakemeldinger om at folk er misfornøyd med at de ikke kommer i kontakt med lokalt politiet når de ringer etter hjelp, men derimot en av de 27 operasjonssentralene i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere