*Nettavisen* Nyheter.

- Politiet råkjører i Dung-saken

Foto: MMS: Roy Hilmar Svendsen/iBergen.no

- Det kom ikke fram noe i fengslingsmøtet fredag som styrker mistanken mot Dungs ektemann, sier forsvareren Frode Skogvold

20.10.07 14:54

(iBergen.no) Frode Skogvold som forsvarer ektemannen til den forsvunne Dung Tran Larsen som ingen har sett siden 23. juni er frustrert og fortvilet.

- Min klient er fortsatt fengslet med full isolasjon uten at det finnes et eneste bevis mot ham. Her finnes ikke noe åsted, ikke noe lik og heller ikke noe motiv. I forkant av den siste fengslingen lekker politiet til pressen at mistanke er styrket. Dette til tross for at det ikke kom fram noe som ikke har vært framme før.

-Og lekkasjene fra politiet har vært kontinuerlige.

- Hvorfor forteller ikke du din klients versjon?

- Da kan jeg bli tatt av saken.

- Din klient blir nå sittende på isolasjon opp mot maksimums lengde. Hva mener du om det?

- For hver undersøkelse politiet gjør og de ikke finner noe, stiger sannsynligheten for at det har foregått slik min klient hevder. At konen bare har forsvunnet av seg selv. Det burde kreves mer av bevisførsel for å holde folk innesperret i fullstendig isolalasjon så lenge.

- Hvordan karakteriserer du politiets arbeid så langt

- Jeg blir ikke oppdatert fortløpende slik jeg skal og jeg har ikke fått opptakene som ble gjort med min klient som jeg ble lovd for en måned siden.

- De har vel sine grunner og jeg opplever det som et råkjør mot min klient fra politiets side. Det kan vel skyldes at de vet de har en svak sak som i dag ikke vil være god nok til å få en tiltale, sier Frode Skogvold.

Feilsitert

- Jeg har aldri sagt at mistanken er styrket. Jeg har sagt at den ikke er svekket. Når journalistene har spurt om det betyr at den er styrket, har jeg svart det får det være opp til dem å tolke, forsvarer Tore Salvesen politiinspektør ved Laksevåg politistasjon seg mot beskyldningene fra forsvareren Frode Skogvold.

- Vi arbeider ut fra fire teorier.

a) Hun har forsvunnet

b) Hun har vært utsatt for en ulykke

c) Hun har tatt livet sitt

d) Hun er blitt drept

Nå kan vi se bort fra de tre første og konsentrere oss om den siste.

- Hvorfor det?

- Fordi det ikke er noe i det brede etterforskningsarbeidet som tyder på at en av de tre første er aktuelle. Men det vi må begynne å ta høyde for er at vi må se på en femte mulighet, nemlig at vi aldri kommer til å finne ut hva som har skjedd med henne.

- Er du komfortabel med at en mistenkt sitter snart lovens maksimumslengde i isolat uten at dere har ett eneste bevis?

- Det jeg ikke er komfortabel med er at vi ikke har funnet Dung Tran Larsen. Når det gjelder bruk av isolasjon blir det nøye vurdert for hver gang og vårt arbeid blir kvalitetssikret av høyere påtalemyndighet samtidig som retten flere ganger har gitt oss medhold i at det er nødvendig på bakgrunn av det vi legger fram, sier Tore Salvesen, etterforskningsleder i Dung-saken og politiinspektør ved Laksevåg Politistasjon.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.