RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politiet smiler av båtfyll

(Skibsplast)
Sist oppdatert:
Sjøfartsdirektoratet opplever å bli «møtt med et lite smil» fra politiet når de har tatt noen for båtfyll. Direktoratet rettet i år krass kritikk mot politiet i et brev til Riksadvokaten.

Hvert år avdekker sjøfartsinspektørene en rekke ulovlige forhold til sjøs. Store ressurser blir brukt på å dokumentere for eksempel overlast, fyllekjøring med båt, forurensning og fiskefartøy som fisker utenfor godkjent område, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ifølge nyhetsbyrået er imidlertid sjøfartsinspektørene svært frustrerte over politiets oppfølging av lovbruddene de innrapporterer.

En så stor andel saker blir henlagt at de ansatte nær føler de jobber forgjeves, går det frem av et brev fra Sjøfartsdirektoratet til Riksadvokaten.

Vil bøtelegge selv
- Det har kommet dit hen at vi noen gang opplever å bli møtt med et lite smil, hvis vi for eksempel tar noen for fyllekjøring. Folks erfaring er at saken uansett blir henlagt, så de kan fortsette som før. For oss er dette fryktelig frustrerende, sier Knut Kristiansen, leder for inspeksjonsavdelingen i Sjøfartsdirektoratet, til ANB.

De mange henleggelsene enten skyldes manglende kunnskap om regelverket fra politijuristenes side, eller at sakene rett og slett ikke blir prioritert, tror Sjøfartsdirektoratet.

Nå ønsker direktoratet seg muligheten til å gi forenklede forelegg på stedet, slik som Utrykningspolitiet (UP) har på veiene i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere