- Politiet var forutinntatt

Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal.

Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal. Foto: Mari Bangstad (TV 2 Nettavisen)

Forsvarer Anne Kroken reagerer kraftig på politiets etterforskning i sexsjikanesaken mot Andreas Drarvik (65).

17.01.06 15:30

Drarviks forsvarer mener politiet i sitt ensidige fokus på ordfører Andreas Drarvik har oversett helt sentrale spor.

Allerede mandag kom det i Ryfylke tingrett frem at politiet la vekk andre spor da de fikk konkrete mistanker mot Andreas Drarvik.

Reagerer kraftig
Tirsdag fortalte et vitne, lokaljournalist og venninne av fornærmede, hvordan fire politibetjenter i området, deriblant lensmannen, bekreftet overfor henne at de anså Drarvik for å være den skyldige.

- En ting er å tenke det, noe helt annet er å si dette til utenforstående, sier Kroken til TV 2 Nettavisen.

Hun legger ikke skjul på at hun reagerer kraftig på opplysningene som tirsdag er kommet frem.

- Det bekrefter det vi har fryktet, understreker hun, og viser til at politiet relativt tidlig la vekk andre spor.

«Hore» på panseret
Forsvareren tenker særlig på en episode der en tredje venninne av fornærmede opplevde å få «Hore» skriblet på bilen sin. Den samme kvinnen fikk også en lapp sammen med blomster. Venninnen forklarte seg om dette i retten tirsdag.

- Jeg husker ikke akkurat når det var, men det var i september 2003. Jeg satte meg i bilen som vanlig på vei hjem fra jobb (i Suldal, journ. anm.). Det var veldig lang fergekø, og jeg la merke til at absolutt alle så rart på bilen min, forklarte hun.

På panseret sto det «Hore» skrevet med sprittusj.

- Jeg er i tvil om det skjedde kvelden før, hjemme i garasjen, eller seinere, sa hun i retten.

Fikk blomster fra Drarvik
Ved to anledninger skal den samme kvinnen ha mottatt blomster fra Andreas Drarvik. Hun er ikke sikker på om de første blomstene var fra Drarvik.

- Jeg var på sykkeltur, og traff Drarvik på vei hjem. Da jeg kom hjem hang det blomster, et kort og en fergebillett på døra, sa kvinnen.

Lappen, som antydet at blomstene var gitt henne fordi sjefen mente hun gjorde en god jobb, ble senere overlevert politiet sammen med en anmeldelse.

- Sjokkert over å se ham
I mellomtiden hadde Drarvik kommet innom vitnets kontor med tre røde langstilkede roser. Dette oppfattet kvinnen som lite hyggelig.

- Å få tre røde roser er en form for kjærlighetserklæring. Det er et språk, sa hun tirsdag bestemt til forsvarer Anne Kroken.

Drarvik leverte også fisk på døra hennes ved en anledning. Kvinnen forklarte at hun ble sjokkert over å se Drarvik i døra, men at hun ikke klarte å si nei. Det var etter dette at kvinnen gikk til politiet og anmeldte forholdet.

Kvinnen, som er rådgiver i Suldal kommune, er også en nær venninne av fornærmede og var med da de såkalte fellene ble satt opp vinteren 2005.

Lensmann må vitne
Foruten episodene denne kvinnen har vært utsatt for, viser forsvarer Kroken til Sauda-lensmann Bjørn Herding Karlsens uttalelser fra mars 2005.

- Ut ifra opplysningene vi har så langt, mener vi det ikke er grunnlag for siktelse. I denne saken står ord mot ord. Vi kan ikke bevise at han står bak skribleriene, sa Karlsen til VG den gang.

På grunnlag av de siste opplysningene som er kommet frem i saken, kaller aktoratet inn lensmannen som ekstra vitne tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.