Gå til sidens hovedinnhold

- Politiet visste ikke om ran

- Det er feil at politiet skulle ha hatt kjennskap til tidspunktet for ranet i Stavanger to dager før det skjedde, sier politiinspektør Ernst Rossabø.

Derimot hadde politiet indikasjoner på ransplaner der en tellesentral eller en pengetransport i Stavanger kunne være et mål. Men tidspunktet var ikke kjent.

- Ranet i Stavanger kom som en overraskelse på oss, sier Rossabø til NTB.

Det var Rogalands Avis som torsdag meldte at politiet på forhånd hadde informasjon om at Nokas skulle ranes i påsken. Avisen skal ha opplysningene fra en politikilde.

Uheldig
Rossabø synes det er uheldig at politifolk går ut med slik informasjon. Utover det vil han ikke kommentere opplysningene, men viser til at det er nedsatt en granskingskommisjon av Politidirektoratet og Justisdepartementet som skal se nærmere på hva politiet visste om ranet på forhånd.

På politiets presseorientering torsdag ettermiddag kom det ikke fram noe nytt om etterforskningen av ranet av Norsk Kontantservice (NOKAS) om morgen mandag 5. april.

Utlevering
Behandlingen av det norske kravet om å få utlevert de tre ranssiktede personene som sitter fengslet i Sverige, går sin gang, opplyser Rossabø. Det tre som opprinnelig kommer fra Balkan, har motsatte seg utlevering. Det svenske byråkratiet trenger derfor tid til å få ordnet utleveringen.

I tillegg til de fem varetektsfengslede i saken, er en mann etterlyst i forbindelse med ranet og drapet på politimannen Arne Sigve Klungland.

(NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett