*Nettavisen* Nyheter.

- Politikerne overser oss

Offentlig ansatte er stolte av jobben sin, men mange opplever at innsatsen ikke blir verdsatt av politikerne.

24.08.05 08:14

Det viser en undersøkelse utført av MMI for arbeidstakerorganisasjonen KFO. Ifølge undersøkelsen synes 95 prosent av de ansatte i offentlig tjenesteyting at den jobben de gjør er meget eller ganske viktig.

Bare 6 prosent av de ansatte oppfatter at politikere i rollen som arbeidsgivere også synes det, heter det i en pressemelding.

Krever anerkjennelse
- Undersøkelsen viser at det er langt igjen før politikerne tar sitt ansvar som arbeidsgivere alvorlig. Offentlig ansatte har en tøff jobb, og blir stilt overfor alt større krav. De fortjener å bli anerkjent og verdsatt for den innsatsen de gjør for fellesskapet, sier KFO-leder Gunn Olander.

KFO setter i forbindelse med valget fokus på betydningen av de ansatte innenfor offentlig velferdsproduksjon i hjemmesykepleien, eldreomsorgen, barnehager, skolefritidsordning, helsetjenester, kommunal service osv.

Handlefrihet
Velferd skapes av mennesker. Derfor er bemanning og kompetanse avgjørende faktorer for at våre medlemmer skal kunne levere gode offentlige tjenester. Kommunene må gis rammevilkår og handlefrihet, fastslår Olander.

- Nå er det vårt felles ansvar å stemme inn stortingspolitikere som tar ansvar for å få rammevilkårene på plass. Ute i den enkelte kommune må kommunepolitikerne ta ansvar for at ressursene blir riktig prioritert, sier Olander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.