RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Presset investor for penger

Sist oppdatert:
- Betal, ellers er det ikke sikkert du er til lenger. Det var beskjeden eiendomsinvestoren skal ha fått fra to menn, som nå er tiltalt for forsøk på utpressing.

Mandag vil de to bergenserne på 27 og 25 år forsøke å motbevise utpressingstiltalen i Bergen tingrett.

- Skal pakke deg inn i plast
Utpressingen skal, ifølge tiltalen statsadvokaten i Hordaland har tatt ut, ha skjedd èn gang i august i år og èn gang i oktober. 27-åringen skal ha kontaktet den 32 år gamle fornærmede mannen og krevd 50.000 kroner av ham. Han skal han oppfordret ham på det sterkeste å betale, ellers «kunne han plutselig ikke være til lenger». Han skal også ha truet med å deretter pakke ham inn i plast hvis han ikke betalte.

- Kom på døren
Men 32-åringen betalte aldri pengene, og derfor skal 27-åringen igjen ha vært på telefonen to måneder senere med den samme trusselen. Denne gangen skal han også ha truet med å komme på døren til 32-åringen, «for å bli ferdig med saken». Noen timer senere sto han utenfor boligen til 32-åringen på Husnes, sammen med den 25 år gamle kjente torpedoen. Men i mellomtiden hadde 32-åringen ringt politiet, som sto klar med håndjernene da de to tiltalte dukket opp.

Tystet etter innbrudd
Bakgrunnen for utpressingen skal være en tre år gammel sak, der 27-åringen og 32-åringen sammen brøt seg inn i en klesbutikk på Husnes og stjal en safe. De to ble senere pågrepet, men bare 32-åringen erkjente straffskyld. Tilståelsen hans skal ha ført til at 27-åringen også ble dømt, og vennskapet mellom dem ble ødelagt. Utpressingen skal være hevn for at 32-åringen tystet. Siden vennskapet ble til fiendeskap, har 32-åringen forsiktig slått seg opp i eiendomsinvestering. 27-åringen skal ha fortsatt sin kriminelle bane.

Erkjenner ikke straffskyld.
27-åringens forsvarer, Johan Eide, ønsker ikke å kommentere iBergen.no's opplysninger om motivet, men sier hans klient ikke erkjenner straffskyld etter tiltalen.

Utpressing har en strafferamme på fem års fengsel. Det er satt av to dager til saken i Bergen tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere