*Nettavisen* Nyheter.

- Presset til mobbeforlik

Tidligere NRK-journalist Bitte Vatvedt, følte seg presset av arbeidsgiveren til å inngå mobbeforlik. Nå advarer hun andre.

Vatvedt lagde programmet om mobbing i arbeidslivet, som blant annet inspirerte tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik å snakke om temaet i sin nyttårstale.

Men så opplevde Vatvedt selv å bli trakassert av sin egen arbeidsgiver. Saken endte i retten, der Oslo Tingrett fastslo at oppsigelsen var usaklig. Det ble påpekt flere feil ved saksbehandlingen til institusjonen, og retten påla NRK å gi Vatvedt erstatning. NRK anket, og saken endte med forlik, skriver Aftenposten.

Den tidligere journalisten står i dag uten jobb. Som en del av forliket måtte hun selv si opp jobben og hun fikk erstatning. Men hun sliter fremdeles

- De tok fra meg noe av det kjæreste jeg har; jobben min, som jeg alltid har brent for. Jeg gikk helt til bunns i en depressiv hengemyr og har vært der i tre meningsløse, lange år. Uten en flott familie og en enestående advokat, så hadde jeg ikke vært i live nå. Derfor er mitt råd til andre i samme situasjon: Ikke kast deg ut i en slik sak hvis du ikke har familie og venner som støtter deg hele veien. Uten det har du ikke sjanse til å vinne, sier hun til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.