*Nettavisen* Nyheter.

- Prius-fører kjørte aggressivt

Foto: Statens Vegvesen (Vegvesenet)

Et vitne hevder at førere av Prius´en kan ha bøllekjørt.

26.03.10 09:46

- Han kjørte raskt opp i fart og slakket så av, kjøringen var aggressiv. Jeg så bremselysene gå av og på. Nødlysene blinket hele tiden. Hadde jeg ikke i ettertid visst det var en Prius, ville jeg sagt han drev med bøllekjøring.

Det sier et at vitnene til hendelsen i sin politiforklaring, skriver VG . Vitnet skal ha blitt forbikjørt av Prius´en.

Det var for to uker siden at Heti Hoti (49) fra Søgne opplevde at gasspedalen hengte seg opp på sin Prius. Han kolliderte med autovernet like utenfor Bratteheitunnelen, og slapp fra sammenstøtet med lettere skader.

- Jeg snakker sant
Han skal ha forklart at bilen ikke lot seg stoppe. Det har tidligere ha kommet frem at bilen var opp i en hastighet på 176 km/t da gasspedalen hengte seg opp.

- Skadene på bilen tilsier ikke stor fart, ikke nærheten av 170 kilometer i timen, for å si det slik, sier Eirik Aalling i Vegdirektoratet til Nettavisen etter at bilen er blitt undersøkt ved Statens vegvesens trafikkstasjon i Kristiansand.

Det har med andre ord blitt sådd tvil om mannens historie er sann.

- Jeg sverger på at jeg snakker sant. Gasspedalen hengte seg opp. Jeg forsøkte å bremse. Det må kanskje noen ha sett. Jeg var svært stresset og hadde mer enn nok med å kontrollere bilen, sier 50-åringen til VG.

Han forteller også til VG at han «var borte i noe i tunnelen» før han fikk stoppet bilen. Han kan således ha hatt litt lavere fart en det som opprinnelig om frem da saken ble kjent.

Informasjonssjef i Toyota, Espen Olsen, sa til Nettavisen torsdag at det aldri har vært snakk om at bilen hadde så høy hastighet da den gikk i autovernet.

- Eieren har aldri påstått at han holdt 176 kilometer i timen i det han kjørte inn i autovernet, og det skjønte jo alle som så bilen, sier han til Nettavisen.

- Ikke avdekket feil
Vegdirektoratet har sammen med blant annet NAF og Toyota undersøkt Priusen som skal ha løpt løpsk på E18 i Lillesand for to uker siden.

En ekspert fra Brussel ble også fløyet inn til Norge 12. mars for å studere bilen sammen med en teknisk ekspert fra Toyota Norge.

Så langt er det ikke blitt avdekket noen feil som kan settes i sammenheng med uhellet.

Vegdirektoratet håper å komme med en endelig konklusjon over påske.

En uke før den løpske Toyota Priusen krasjet på E18, ble den lagt ut for salg i lokalavisa Søgne og Sogndal budstikke 4. og 5. mars. I annonsen presiseres det at bilen ikke er omfattet av bremsefeilen som Toyota har slitt med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.