RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Privatisering truer nasjonen

Sist oppdatert:
Et offentlig utvalg mener privatisering av strømforsyning og telekommunikasjon setter den nasjonale sikkerhet i fare.

Utvalget advarer nå mot ytterligere privatisering av livsviktig infrastruktur. Statnett er konkret eksempel på et selskap som utvalget mener bør forbli på statlige hender, skriver Dagsavisen.

– Vi advarer mot privatisering av Statnett, og vil gå så langt som å foreslå en lov som skal sikre at infrastrukturen til vann og avløp eies av det offentlige, sier utvalgsleder Sven Ullring, tidligere konsernsjef i Det Norske Veritas, til Dagsavisen.

Utvalget mener iveren etter å privatisere de senere årene har skjedd uten at man har klart å ivareta hensyn til sikkerhet og beredskap. Utvalget mener det gamle Televerket ble privatisert uten slike hensyn. Nå anbefales det at man sikrer at den norske stat beholder en stor eierandel i Telenor.

Tidligere har Sårbarhetsutvalget pekt på problemene med privatiseringen av strømnettet. Utvalget ble ledet av Kåre Willoch. Han har tidligere sagt til Dagsavisen at det norske strømnettet ikke er robust nok, fordi dette ikke prioriteres av de private eierne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere