RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Prøvde bare å skremme futen

Foto: Harald Eiken, TV 2 (Foto: Harald Eiken)
Sist oppdatert:
Haglemannen pepret skatteinnkreveren i baken, men skjøt ikke for å drepe.

Det sier haglemannens forsvarer.

Fengslet
I forbindelse med en tvangsutkastelse på et småbruk i Vallset i Stange i Hedmark torsdag ble en skatteoppkrever jaget og beskutt med hagle av eieren.

Mannen er siktet for to drapsforsøk og to tilfeller av vold mot offentlig tjenestemann. Fredag ble han varetektsfengslet for fire uker.

Innrømmer straffbar handling
Den siktede satt torsdag kveld i avhør hos politiet, og ifølge forsvareren, la han alle kortene på bordet.

- Han erkjenner å ha begått en straffbar handling, nemlig vold mot offentlig tjenestemenn og dermed også ha hindret disse i å utføre jobben sin, men noe drapsforsøk vedkjenner han seg ikke, sier mannens forsvarer Johnny Christian Schill.

- Ingen intensjon om å drepe
Ifølge Schill var den siktedes intensjon kun å skremme da han løp etter skatteoppkreveren og skjøt etter ham med en hagle.

- Men han traff da vitterlig skatteoppkreveren med minst én hagleladning?

- Han benyttet seg av en hagle, og som kjent har et slikt våpen en god spredning. Den siktede sier han håndterte våpenet på en slik måte at han ikke kunne tatt livet av noen, sier Schill.

Etter skyteepisoden returnerte mannen til småbruket og tente på bygningene der. Alt brant ned til grunnen. Pipa i hovedhuset er det eneste som står igjen på branntomta.

- Det var en handling utført av en desperat mann drevet fram av økonomiske vanskeligheter, sier Schill som ikke ønsker å kommentere ildspåsettelsen utover dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere