*Nettavisen* Nyheter.

- PST følger Mohyeldeen

Foto: Erik W. Andersen (Østlands-Posten)

PST mener det kan være koblinger mellom ekstreme islamister og kriminelle også i Norge.

18.02.10 09:38

PST jobber på spreng for å avdekke mulige terrorlinker, og VG skriver torsdag at PST regner Mohyeldeen Mohammad (24) og en mindre krets rundt ham som en sikkerhetsrisiko og følger ham med argusøyne.

- Vi kan ikke kommentere enkeltpersoner og saker, men generelt kan jeg si at vi vet det foregår en økt radikalisering i enkelte muslimske miljøer. I disse miljøene er det personer med tilknytning til terrornettverk i utlandet som kan påvirke den nasjonale trusselsituasjonen, sier Trond Hugubakken i PST til VG.

Bin Laden
Mohammad har skapt debatt den siste uken, etter at han under karikaturdemonstrasjonen i Oslo for en uke siden advarte mot at terroraksjoner også kan skje på norsk jord.

På sin private Facebook-side har Mohammad skrevet at hans politiske syn er «Khilafah on the path of Profethood» - Kilafah.com drives av den radikale islamistiske organisasjonen Hizb ut-Tahir. I november i fjor skrev han på Facebooksiden sin at vantro skulle kuttes hodet av, og han hyller terrorlederen Osama bin Laden.

«Allah er stor, for et nydelig ansikt, lyset skinner fra Sheikhens ansikt», skriver 24-åringen under et bilde av bin Laden han har brukt som sitt eget profilbilde.

Skitne
Han har også uttalt at homofile fortjener å dø, og at ikke-muslimer er skitne folk.

På veggen til Facebook-gruppen Stopp statsstøtten til Islamsk Råd Norge! skrev har for to uker siden følgende:

«Muslimer har faktisk IKKE LOV til å ta imot dere vantro's skitne penger! Se Surah Tawbah, vers 17 (Quran 9:17) Men Muslimske organisasjoner i Norge utnytter deres tåpelige system. Jeg har selv personlig ringt dem for å få stans på denne støtten, men deres stat står på sitt. Men jeg vil at dere skal vite at disse organisasjonene viser et FEIL BILDE AV ISLAM når dem gjør ting som Islam forbyr, som feks. å ta pengene deres til bruk i moskeer, og Islam tillater ikke dette, fordi dere et et skittent folk og deres penger er skitne!»

Les: - Dere er et skittent folk

Les: - Homofile fortjener å drepes

Bhatti
Mohammad organiserte fredagens demonstrasjonen mot Dagbladets karikaturtrykking, sammen med blant terrortiltalte Arfan Bhatti. De har på nettsamfunnet Facebook rost hverandres engasjement for islam.

- Politi og sikkerhetstjenester i Europa har avdekket forbindelser mellom organisert kriminelle og terror, og det er ikke nødvendigvis annerledes i Norge. Terrorbevegelsene trenger penger, til leie av dekkleiligheter, kjøretøy, falske reisedokumenter, våpen og annet, sier Hugubakken på spørsmål om koblingen mellom Bhatti og ekstreme islamister.

Bhatti selv vil ikke kommentere saken utover at det var unødvendig å arrestere Mohammad etter at han ble anmeldt for trusler mot Dagbladets journalister.

Les: Trodde journalister skulle ta ham

Les: Drapstruet journalister

Nettavisen har ved flere anledninger forsøkt å få Myheldeen Mohammad i tale, uten at han vil snakke med avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.