RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- PST varslet ikke departementet

(TV 2)
Jørn Holme sier at det ikke finnes dokumentasjon som støtter at Politiets sikkerhetstjeneste varslet JKustisdepartementet om Krekars reiseaktivitet.

I retten mener norske myndigheter at Krekar har holdt sin reiseaktivitet skjult, og dermed brutt forutsetningene i Utlendingsloven. Krekar mener derimot at han informerte det som den gang het Politiets overvåkningstjeneste om dette. TV 2 Nettavisen skrev tidligere denne uken at Politiets overvåkningstjeneste informerte Justisdepartementet om mulla Krekars reiseaktivitet.

Torsdag ble påstandene i TV 2 Nettavisens artikkel tatt opp i retten. Hvis retten finner påstandene troverdige, vil det svekke myndighetenes argumenter om at Krekar har ført dem bak lyset.

Sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste, Jørn Holme (bildet), sa i Oslo tingrett torsdag at PST, eller POT som det het tidligere, hadde kontakt med Krekar på 90-tallet. Han sa derimot at PST ikke har funnet dokumentasjon på at Justisdepartementet ble informert.

- Vi har sjekket med våre arkiver om det har gått informasjon til Justisdepartementet da Justis var overordnet myndighet. Vi har ikke funnet slike ting i våre dokumenter, sa Holme.

Han sa at PST også har vært i kontakt med tidligere sjef Per Sefland for å høre om han har informert Justisdepartementet.

- Kan du utelukke det? ville Krekars advokat Brynjar Meling vite.

- Nei, det kan man ærlig talt ikke, men han husket det ikke. Vi må gå til møtereferatene, sa Holme.

Han sa at Justisdepartementet nå vil gå gjennom møtereferatene fra orienteringsmøtene med PST for å se om Krekar har kommet opp her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere