RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pulveret så ut som sukker

Sist oppdatert:
Det er nå funnet et mystisk pulverbrev også i Trondheim. Pulveret ligner på sukker, ifølge de som åpnet brevet.

- Innholdet i konvolutten med det mistenkelige pulveret som ble funnet i Trondheim i dag så ut som sukker, sier økonomiansvarlig Espen Tørstad i Enter Card, bedriften som mottok brevet mandag formiddag, til adressa.no.

Politiet ønsker derimot ikke å bekrefte eller avkrefte hvorvidt det hvite pulveret ligner på sukker, og viser til at saken nå er under etterforskning.

- Et firma i Trondheim har mottatt et brev med hvitt pulver i dag. Vi har forseglet konvolutten, og har kjørt den til St. Olavs Hospital, sier politioverbetjent Arne Engtrø ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Tar det alvorlig

Politiet fikk melding om brevet like før klokken 10 mandag formiddag, og smittevernlegen i Trondheim ble umiddelbart varslet.

Til nå er det bare i Oslo folk har mottatt de mystiske brevene.

- Vi tar dette alvorlig, for det med hvitt pulver i brev er ikke bra, sier politioverbetjenten.

13 husstander i Oslo har så langt mottatt et brev med pulver i. Nasjonalt Folkehelseinstitutt undersøker innholdet, og de første resultatene er ventet mandag.

Får antibiotika
Det de undersøker er om pulveret kan være den farlige miltbrannbakterien.

Alle som har vært i kontakt med brevene blir behandlet med antibiotika, i tilfelle det virkelig er snakk om den farlige bakterien. Nasjonalt Folkehelseinstitutt tror det ikke er snakk om miltbrannbakterien, men tar likevel alle forhåndsregler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere