Gå til sidens hovedinnhold

- Puppedamene får ikke ødelegge

Kvinnedagen i Bergen har flere ganger blitt kuppet av halvnakne damer.

(iBergen.no) Men det fnyser bare Kvinnegruppen Ottar av.

- Kommer det noen puppedamer til markering i år, så skal ikke de få ødelegge, sier styremedlem og tidligere leder av Bergen Ottar, Ane Aadland til iBergen.no.

Bimboer med sexslaver
8. mars-feiringen i Bergen har en tendens til å bli noe spektakulær. I 2006 dukket to blonde og barmfagre kvinner opp i en limousine på Torgallmenningen der feiringen av dagen var i full gang. De halvnakne damene hadde hver sin sexslave i bånd. Året før hadde et modellbyrå motevisning i et butikkvindu, der modellene viste fram undertøy.

- Jeg synes det er imponerende hvor mye energi enkelte vil bruke for å ødelegge for andre. De vil likevel bare få ett minutts oppmerksomhet, sier Aadland.

- Vi er ikke blitt pusete
Men det er ikke bare andres protester som skaper oppstyr. For Ottar har selv fått mye kjeft når kvinnedagen har blitt preget av hærverk og ruteknusing i sexbutikker. Natt til årets kvinnedag har vinduene imidlertid fått stå i fred.

Men Aadland bedyrer at de ikke har blitt pusete med årene.

- Nei da, slett ikke. Vi har bare litt mindre tid enn før.

- Kriminaliser horekunder
Årets hovedparole for kvinnedagen er som alltid «Kamp for full kvinnefrigjøring». Men den viktigste saken i år blir feministenes ønske om å kriminalisere horekundene.

- Det er en stor lettelse at det blir siste gang vi har det som parole, for neste måned skal saken opp for Stortinget og alt tyder på at den nye loven blir vedtatt. Vi tar litt æren for det. Helt siden 1991 har vi jobbet for dette og det er fantastisk at vi har nådd fram med kravet.

Dagens markering starter med frokost klokken 12.00 på Kafé Aura i Marken og fortsetter med appeller og musikk på Torgallmenningen klokken 14.00. En time etter starter toget og dagen avsluttes med flere taler i Folkets Hus.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger