RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pusset våpen foran barna

Sist oppdatert:
BERGEN/OSLO (TV 2 Nettavisen): Drapstiltalte Trond Ramsland skal ha pusset våpen foran både ekskona og deres to barn. - Hun var ikke i tvil om at han gjorde det som en advarsel til henne.

Det fortalte advokat Helge Hansen, som er bistandsadvokat for den avdøde kvinnen Ingse Rønnestad og deres to sønner, i Bergen tingrett torsdag.

- Jeg har en selvbebreidelse at jeg ikke forsto og gjorde noe. Men den morgenen vi skulle vært i retten, kom jeg på at Ingse i løpet av vinteren i en telefonsamtale til meg sa at guttene hadde fortalt henne at pappa hadde våpen hjemme, og at han pusset våpen mens de var der. Hun var ikke i tvil om at han gjorde det som en advarsel til henne. Guttene fortalte henne at det var et haglegevær, en rifle og en colt, sa Hansen i retten.

- Ba om råd
Drapsofferet sal ha sagt dette i januar eller februar.

- Den morgenen vi skulle i retten klokken ni, gikk jeg inn til en advokat som var i retten. Jeg var bekymret for dette med våpnene, og ba om råd. Rådet var at jeg burde gå til politiet med dette, forklarte Hansen og påpekte at dette altså var en bekymring han hadde før drapet.

Ramsland er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter etter at han skal ha skutt ekskona 4. mars i år.

- Ramsland har skutt henne
Bistandsadvokaten forklarte i retten at han forsøkte å ringe etter Rønnestad da hun ikke dukket opp i retten som avtalt. Hansen fikk til slutt tak i sønnen hjemme. Klokken var da ca 0915.

- Jeg spurte om mamma var hjemme. Nei, mamma har gått i retten. Jeg regnet da med at det var trafikkproblemer, sa Hansen.

- Så kommer det to personer inn døren som oste sivilkledd politi. De spør om vi satt og ventet på to parter som ikke har møtt. Ja, nå har han skåret hull i dekkene hennes. Jeg tenkte noe har skjedd. Så sa administrator; han har skutt henne. Det var veldig vanskelig, fortalte en tydelig rørt bistandsadvokat i Bergen tingrett.

- Min tanke var umiddelbart og ren subjektiv at det er Ramsland som har skutt henne, sa Hansen i retten torsdag.

Fikk politibeskyttelse
Deretter ble Hansen og dommeren isolert og fikk politibeskyttelse. Helge Hansen ba om at sønnene måtte sikres.

- Min tanke var at når han kunne gå så langt, måtte også guttene sikres, sa Hansen.

Så ble det bestemt at Hansen skulle kjøres til et hemmelig sted. Bistandsadvokaten ble smuglet ut av Tinghuset og kjørt til politihuset for avhør.

- Kuriøs
Hansen betegner den drapstiltalte mannen som «kuriøs»:

- Han er det mest kuriøse jeg hadde møtt noen gang. Jeg tenkte på hvordan det virket på henne og barna, og jeg undret meg over hvordan Forsvaret kunne ha en slik mann i tjeneste. Det var ingen endring i alle disse årene. Ingse sa aldri et skeivt ord om han. Hun sa: - Jeg unner ham alt godt. For når han har det godt, har guttene det godt. Og når guttene har det godt, har jeg det godt, fortalte advokaten i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere