Gå til sidens hovedinnhold

- Ragnhild fortjener honnør

Forfatter Nina Karin Monsen mener prinsesse Ragnhild gjorde det eneste rette da hun fortalte hva hun mente om familien sin i TV 2-dokumentaren «Prinsesse i eksil».

Dokumentaren om Prinsesse Ragnhild.

- Jeg synes det var både ærlig og oppriktig gjort av Ragnhild å snakke ut. Det var tydelig at det var tungt for henne å si noe om dette, men hun gjorde det hun mente var nødvendig, sier forfatteren og filosofen Nina Karin Monsen til TV 2 Nettavisen.

- Kan bare feste
I dokumentaren som ble sendt på TV 2 mandag, sa prinsesse Ragnhild blant annet at kronprinsbarna må ha hatt dårlige rådgivere. Hun ga også uttrykk for at hun ikke likte deres valg av livsledsagere.

- Jeg er helt enig i prinsessens kritikk. Begge kongebarna har valgt partnere uten utdannelse. De to som nå er giftet inn i kongefamilien, har heller ingen arbeidserfaring å snakke om. Det eneste de to har viste seg å være gode på, er festing. Hva skal de egenlig snakke med andre kongelige i Europa om? undrer Monsen.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Burde prinsesse Ragnhild holdt munn om kongebarna?
Ja, selvsagt
Nei, har rett til å uttale seg
Bryr meg ikke

Se resultat

Flere har i dag hevdet at dokumentaren berører så familiære og private tema at den ikke burde ha vært vist på tv. Monsen støtter ikke disse kritikerne.

- Det er snakk om en familie som skal samle Norge. De interne forholdene i kongefamilien angår dermed det norske folk i høyeste grad, mener Monsen.

Fortjener blomst
Nå synes Monsen at kongefamiliens øvrige medlemmer burde følge opp prinsesse Ragnhild.

- Prinsesse Astrid og kong Harald burde nå støtte søsteren. Prinsesse Ragnhild fortjener en stor blomst. Hun har levd et liv det står respekt av, og at hun nå uttaler seg synes jeg er fint, sier republikaneren Monsen.

Monsen er dermed i takt med flertallet av TV 2 Nettavisens lesere. På spørsmål om de mener prinsessen burde ha holdt munn om kongebarna, svarer 56 prosent av leserne nei. De mener hun har rett til å uttale seg.

Hva mener du om prinsesse Raghilds uttalelser. Nederst på denne siden kan du si din mening.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett