RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ramsland kan straffes

Sist oppdatert:
Trond Ramsland har en paranoid og dyssosial personlighetsforstyrrelse, men var ikke bevisstløs i gjerningsøyeblikket. Det er konklusjonen fra rettspsykiaterne.

De to rettspsykiaterne som har vurdert Trond Ramsland psykiske tilstand, vitnet i dag i Gulating lagmannsrett i saken mot den drapstiltalte marineoffiseren.

Konklusjonen deres er at tiltalte har en paranoid og dyssosial personlighetsforstyrrelse, og at han mangler empati, er egosentrisk, dominerende og kontrollerende. Psykiaterne mener Ramsland ikke var bevisstløs i tiden rundt drapet, og finner heller ingen påviselig svikt i hukommelsen hans, melder bt.no.

I retten betegnet de to Ramsland som intelligent, med et høyt evnenivå.

- Ramsland har mange av personlighetstrekkene som tidligere ble knyttet til såkalt psykopati, sa psykiater Jon Geir Høyersten i retten, melder bt.no.

Senere i dag trekker juryen seg tilbake for å avgjøre om Ramsland er skyldig etter tiltalen på overlagt drap. Marineoffiseren er tiltalt for å ha skutt og drept sin eks-kone, Ingse Merete Rønnestad, i parkeringshuset CityPark i Bergen 4. mars i fjor. I Bergen tingrett ble han dømt til 21 års fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere