*Nettavisen* Nyheter.

- Ranerne skjøt mot meg

18-åringen måtte kaste seg ned da ranerne begynte å skyte mot henne med automatvåpen. - Helt uvirkelig, sier hun til TV 2 Nettavisen.

05.04.04 10:02

- Jeg har ennå ikke kommet meg etter sjokket, forteller jenta som ønsker å være anonym.

Hun sto på bussholdeplassen ved Domkirkeplassen i Stavanger da ransdramaet startet ved 08-tiden mandag morgen.

- Plutselig så jeg en maskert svartkledd mann gå på Domkirkeplassen med et stort gevær i hendene, så kom en mørk bil kjørende fram, og to menn til gikk ut. Også de var maskerte og hadde mørke klær, sier jenta til TV 2 Nettavisen.

På samme tid kom en politibil kjørende inn på Domkirkeplassen.

- Ranerne begynte straks å skyte mot politibilen. Både jeg og de andre på bussholdeplassen ble livredde og løp fra stedet. På vei ned torgtrappene kommer nok en mørk bil kjørende med flere menn i. Helt umotivert begynner de å skyte mot oss som er i torgtrappa. Både jeg og de andre i nærheten for kastet oss ned, og unngår å bli truffet, forklarer jenta til TV 2 Nettavisen.

Hun var på vei til Sola da ranet inntraff.

- Jeg er fremdeles helt skjelven. Jeg gråt og skrek og måtte ringe onkelen min for å bli kjørt til flyplassen. Det var helt forferdelig, forklarer 18-åringen.

En politimann ble skadet i skytedramaet, og det er uklart om ranerne fikk med seg noen penger fra Norsk Kontantservice.

Politiet i Stavanger jakter på ranerne over hele Stavanger. Ranerne er trolig utenlandske gjerningsmenn, og de skal ha løsnet en serie skudd mot politiet. Både på Domkirkeplassen og senere under flukten.

Flere sykebiler er utkalt til ulike steder i Stavanger-området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.