*Nettavisen* Nyheter.

- Ranet bank etter Munch-tyveriet

Foto: Politiet

Bare få dager etter at politiet mener han ranet Munch-museet, deltok Petter Tharaldsen (33) på ranet av en pengetransport på Aker brygge. Les alt om den siktede Skrik-raneren her!

12.04.05 21:42

Har du opplysninger om Munch-ranet eller hvor maleriene kan befinne seg:

TIPS TV 2 NETTAVISEN!

22. august 2004 ble de to nasjonalskattene, Munch-maleriene «Skrik» og «Madonna» ranet fra Munch-museet. Åtte dager senere slo Tharaldsen til mot en pengetransport på Aker Brygge.

Tharaldsen har innrømmet deltakelsen i Aker Brygge-ranet og soner nå en fire år lang dom for ranet. Han ble i dag pågrepet i cellen sin og siktet for ranet av Munch-maleriene Skrik og Madonna.

Politiet tok med 33-åringen til politihuset i Oslo hvor han nå sitter i arrest. Kort tid etter pågripelsen ble det gjennomført ransaking av huset til Tharaldsen.

Nekter skyld
- Vi vet ingenting. Min klient har foreløpig ikke fått innblikk i saken. Etter det jeg forstår vil politiet legge frem noen dokumenter i morgen under fengslingsmøtet, sier Tharaldsens forsvarer, advokat John Arild Aasen, til TV 2 Nettavisen.

Aasen satt tirsdag ettermiddag i samtaler med sin klient i tre timer.

- Deltok på ranet
Det er foreløpig uvisst hvilken rolle politiet mener den 33 år gamle Petter Tharaldsen skal ha hatt under Munch-ranet. Ifølge politiadvokat Morten Hojem Ervik deltok den siktede under selve ranet.

Dette stiller Tharaldsen seg uforstående til.

- Min klient avviser siktelsen og avviser at han skal være skyldig i forbindelse med denne saken. Har har ikke hatt noe med dette å gjøre, sier advokat Aasen.

Sjåfør under Aker brygge-ranet
Tharaldsen ble i februar dømt for Aker Brygge-ranet. Han erkjente å ha kjørt fluktbilen, men hevdet i retten at han hadde forsøkt å stanse ranet. Han ble ikke trodd og ble dømt til fire års fengsel. 33-åringen anket dommen, og Tharaldsen ble dermed satt i varetekt i påvente av ankesaken.

Den siktede er kjent fra Tveita-gjengen i Oslo og har en rekke ransdommer bak seg. Han skal ifølge TV Norge ha vært i søkelyset for Munch-ranet helt siden i sommer. 33-åringen er ifølge TV-kanalen dømt seks ganger tidligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag