RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ransbølgen er planlagt

Sist oppdatert:
Munch-ranet, ransforsøket mot DnB Nor og våpentyveriet på Jørstadmoen er en del av en planlagt ransbølge. Det sier kilder i både det kriminelle miljøet og politiet til TV 2 Nettavisen.

- Ransbølgen har kommet i etterkant av Stavanger-ranet, og dette er ingen tilfeldighet. Det kriminelle miljøet ønsker å skape et så stort kaos som mulig for politi-Norge, opplyser en sentral kilde i ransetterforskningen på Østlandet.

Politiet frykter at både Munch-ranet, ransforsøket mot DNB Nors filial på Jessheim, hvor to ranere ble skutt, og nå sist våpenkuppet på Jessheim må ses i sammenheng.

Vil skape kaos
- Det er ingen tilfeldighet at disse ranene begås nå. Dette gjøres for å skape kaos for politiet, og for å gjøre presset i hver enkelt ranssak lettere, sier en politikilde.

TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med flere kilder som kjenner det organiserte ransmiljøet på Østlandet godt. Også disse bekrefter det samme.

- Det er ingen samordnet aksjon, men et uttrykt ønske fra flere i miljøet at det må begås flere ran nå. Dette både for å svekke politiets muligheter til oppklaring, samtidig som det gjør sannsynligheten for å komme unna større i hver enkelt sak, sier kilden til TV 2 Nettavisen.

Det sentrale ransmiljøet på Østlandet er godt organisert, og de er beryktet for å planlegge aksjonene sine godt.

Forbannet på politiet
- Men det finnes ingen klare kommandolinjer i miljøet, som gjør at en person styrer alle. Det er en rekke fraksjoner av ulike kriminelle som hver på sin måte er tjent med å skape et størst mulig kaos for politiet, framholder en person med tilknytning til det sentrale ransmiljøet.

Han mener politiets uttalelser etter Stavanger-ranet om at de hadde full kontroll, og at ransmiljøet slår sprekker, har fått mange kriminelle til å se rødt.

- Jeg tror dette kan ha framskyndet flere av ranene, sier kilden.

Frykter flere ran
TV 2 Nettavisen har snakket med flere politietterforskere som alle kjenner det organiserte kriminelle miljøet på Østlandet godt. Og samtlige mener at den ransbølgen vi nå ser ikke er en tilfeldighet.

- Jeg frykter vi vil få mange nye grove ran, hvis vi ikke raskt kan slå tilbake og oppklare både Munch-ranet og våpentyveriet, framholder en politikilde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere