RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rasistisk plakat på Oslo S

(Scanpix)
Sist oppdatert:
På kjempeplakaten på Oslo S er flertallet av de fargede menneskene prostituerte.

Bildet «Future Oslo», som måler 20 ganger 6 meter, ble hengt opp som utsmykning av fasaden på Oslo Sentralstasjon torsdag.

Antirasistisk Senter reagerte raskt på bildet, som skal forestille en framtidsvisjon av Oslo om ti år. Av alle menneskene som er avbildet, er bare åtte ikke-hvite.

Alle de prostituerte svarte
Disse åtte er en jente i skoleuniform, en imam, en syklist og hele fem prostituerte med afrikansk utseende. Faktisk er alle de prostituerte på bildet avbildet som afrikanere.

- Det er et fordomsfullt bilde som gir et fortegnet bilde av Oslos store minoritetsbefolkning. Framstillingen av svarte kvinner som kun prostituerte er med på å øke fordommer, uttaler informasjonsleder Henrik Lunde i Antirasistisk Senter i en pressemelding.

- Vi har gjort en feil
Kulturbyrået Mesen har hyret tyske kunstnere for å lage utsmykningen, på oppdrag fra NSB. Prosjektleder Geir Arne Brevik synes det er trist at kunstverket provoserer.

- Jeg innser at vi har begått en feil, sier Brevik til NTB. Han vil ikke uttale seg om hvorvidt kunstverket skal endres eller fjernes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere