*Nettavisen* Nyheter.

- Reddet sølvtøyet

Foto: Krokstrand, Ole H (Scanpix)

Hønefoss kirke brant ned til grunnen.

26.01.10 20:48

Brannmannskaper fra hele Ringerike og fra Jevnaker ble kalt til innsats, men Hønefoss kirke kunen ikke reddes fra flammene, skriver Ringblad.

- Vi gjorde en periode en innsats for å berge kirkesølvet, som ble oppbevart i en safe nært sakristiet. Denne safen fikk vi berget ut, uten at den ble påvirket av flammene. Trolig fikk vi reddet det meste av sølvet. Oppe i alt det onde håper vi dette kan være et lyspunkt, sier Reginiussen til avisen.

Overtent
Kirken ble raskt overtent og det var stor røykutvikling på stedet.

- Det er full fyr i kirken, den er overtent. Brannvesenet er på stedet og driver slukningsarbeid der nå, sa operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Jon Onshus til Nettavisen, ved 17.30-tiden.

- Flammene sto ut av vinduene da vi kom til stedet, sier Onshus.

Arbeid på stedet
Ved seks-tiden falt også det 40 meter høye tårnet ned. Det skal ikke være mulig å redde noe av kirken, og brannvesenet kontrollerte nedbrenningen, før etterslukkingen tok til ved 19-tiden.

- Det er helt forferdelig. Det var ingenting vi kunne gjøre da vi kom, og det er ingenting vi kan gjøre nå, sier beredskapsleder i Ringerike brann- og redningstjenester, Arne Dølve, til Ringblad.

Brannvesenet fikk melding om brannen rundt klokka 16.50. Allerede ti minutter senere skal mannskapene ha slått fast at kirken er overtent.

150 år gammel
Hønefoss kirke er en trekirke, og ble innviet 10. desember 1862. Tegningene var utarbeidet av arkitekt Chr. H. Grosch.

Kirken skulle gjennom en større renovering i forbindelse med 150-års jubileumet, og det har i hele dag pågått arbeid i den sammenheng. Søndag skulle selve renoveringen starte.

Politiet sier de ikke vet hvorvidt dagens arbeid har sammenheng med brannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.