RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Regjeringen bryter jernbaneloven

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet og SV hevder regjeringen og Frp legger opp til å bryte jernbaneloven når Jernbaneverket får «ja» til å kutte 1000 stillinger.

I sin iver etter å privatisere Jernbaneverket, bryter regjeringen sentrale forskrifter i jernbaneloven, hevder SVs og Arbeiderpartiets representanter i samferdselskomiteen.

Endringene i Jernbaneloven som regjeringspartiene og Frp legger opp til, gjør at Jernbaneverket kan privatisere deler av sin virksomhet. 1000 årsverk vil bli rammet.

I forskriften heter det at risikoanalyser skal gjennomføres ved endring av organisasjon og arbeidsform som kan ha betydning for trafikksikkerheten.

- Poenget med denne loven, som kom etter Åsta-ulykken, er jo å være i forkant. Før man tar beslutninger, må man være sikker på at det ikke går ut over sikkerheten, sier stortingsrepresentant Geir-Ketil Hansen (SV) i samferdselskomiteen til NRK Nordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere