RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Regjeringen må heller gå av

Høyres ledende forsvarspolitiker på Stortinget, Bjørn Hernæs, mener statsminister Kjell Magne Bondevik heller bør gå av enn å kaste forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

Hernæs mener at Kjell Magne Bondevik klart signaliserte at han stiller seg fullstendig bak Devold da han møtte i spontanspørretimen i Stortinget onsdag.

Der sa Bondevik at Devold har holdt Stortinget løpende orientert, og at det på bakgrunn av det som nå er kjent, ikke er grunnlag for å si at hun ikke har overholdt informasjonsplikten overfor Stortinget.

– Han støtter sitt eget kollegium. Det han sier er helt perfekt. Han tar de forbehold enhver må ta i slike saker, men det er mer formelle enn reelle forbehold, sier Hernæs til Dagsavisen.

Han er glassklar når det gjelder hva Bondevik må gjøre dersom Devold-saken blir satt på spissen:

– Regjeringen må heller gå av, enn at man lar opposisjonen herje med en enkeltstatsråd på denne måten, sier Hernæs, som sitter i forsvarskomiteen på Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere