*Nettavisen* Nyheter.

- Regjeringens asylpolitikk er brutal

Oslo-biskop Gunnar Stålsett mener regjeringens asylpolitikk er brutal. - Regjeringen behandler asylsøkerne verre enn dyr, sier han.

20.10.04 22:12

Biskop Stålsett etterlyser varme og medmenneskelighet og det inkluderende samfunnet som Bondevik-regjeringen snakker om.

- Jeg er skuffet over politikken som føres, og jeg mener det ikke behøver å være slik. Jeg tror at vi må få en mye tydeligere verdikonfrontasjon i vårt samfunn der vi simpelthen spør om det er en slik utvikling vi vil ha, sier Gunnar Stålsett til TV 2.

Han hevder at det er en grell kontrast mellom de verdier regjeringen så ofte snakker om, og virkeligheten. Biskopen trekker fram asylpolitikken som det verste eksempelet på spriket mellom teori og praksis.

Statsminister Kjell Magne Bondevik avviser kritikken. Han mener det ikke er en konflikt mellom innvandringspolitiske mål og de verdiene KrF står for.

- Det vi har lagt vekt på i de senere år, er at de som har et reelt behov for beskyttelse, de forfulgte, skal få det i Norge. Men hvis det strømmer til altfor mange andre som ikke har et beskyttelsesbehov - som ikke er flyktninger - ødelegger en for dem som virkelig trenger beskyttelse. Og det har vi måttet rydde opp i, sier Bondevik.

Statsministeren tar ikke kritikken til seg. Faktaene viser det motsatte, mener han.

- Vi bevilger milliarder både i generelle og i målrettede velferdstiltak, sier Bondevik.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.