*Nettavisen* Nyheter.

- Ren fantasi av Lars

Foto: Josefsen, Jon-Michael (Scanpix)

Ola Borten Moe (Sp) avviser hemmelige samtaler om å skvise ut SV.

04.03.10 08:13

Torsdag kommer boka «Sponheim Uautorisert», ført i pennen av Olav Kobbeltveit og Olav Garvik, som er politiske reportere i Bergens Tidende.

Ifølge NRK, avslører den tidligere Venstre-lederen at han hadde hemmelige samtaler i en «bakkanal» med KrFs Knut Arild Hareide og Sps Ola Borten Moe - for å planlegge en annen regjering etter valget i fjor.

Både Moe og Hareide avviser påstanden i boken. Moe karakteriserer utspillet overfor NRK som «ren fantasi» og sier han står på Sps landsmøtevedtak..

Kjenner seg ikke igjen
I Politisk Kvarter i P2 sier Hareide at han ikke kjenner Sponheim som en «løgner», men:

- Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen om konkrete samtaler om regjeringsalternativer, sier Hareide.

- Ola Borten Moe og jeg har en lik forståelse av møtene med Sponheim, men vi snakket selvsagt om at sentrum en gang bør stå samlet - og hvordan vi følte oss klemt mellom Frp og Arbeiderpartiet, sier Hareide, som ikke vil beskrive Venstreprofilen som illojal.

Og samtaler med Jens...
Få dager etter at Sponheim måtte erkjenne valgnederlaget i fjor, gikk han ut og sa at han hadde «hemmelige samtaler» med statsminister Jens Stoltenberg.

Les også: - Vi gjorde mer enn å fiske...

Han sier de to foruten å snakke politikk på fisketuren, også hadde hatt jevnlige samtaler under fire øyne flere ganger i halvåret. Blant spørsmålene som ble drøftet var regjeringsspørsmålet.

- Jens spurte meg blant annet hva som var i veien for at Arbeiderpartiet og sentrumspartiene kunne danne regjering sammen, sa Sponheim da.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.