RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ren fantasi av Lars

Foto: Josefsen, Jon-Michael (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ola Borten Moe (Sp) avviser hemmelige samtaler om å skvise ut SV.

Torsdag kommer boka «Sponheim Uautorisert», ført i pennen av Olav Kobbeltveit og Olav Garvik, som er politiske reportere i Bergens Tidende.

Ifølge NRK, avslører den tidligere Venstre-lederen at han hadde hemmelige samtaler i en «bakkanal» med KrFs Knut Arild Hareide og Sps Ola Borten Moe - for å planlegge en annen regjering etter valget i fjor.

Både Moe og Hareide avviser påstanden i boken. Moe karakteriserer utspillet overfor NRK som «ren fantasi» og sier han står på Sps landsmøtevedtak..

Kjenner seg ikke igjen
I Politisk Kvarter i P2 sier Hareide at han ikke kjenner Sponheim som en «løgner», men:

- Jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsen om konkrete samtaler om regjeringsalternativer, sier Hareide.

- Ola Borten Moe og jeg har en lik forståelse av møtene med Sponheim, men vi snakket selvsagt om at sentrum en gang bør stå samlet - og hvordan vi følte oss klemt mellom Frp og Arbeiderpartiet, sier Hareide, som ikke vil beskrive Venstreprofilen som illojal.

Og samtaler med Jens...
Få dager etter at Sponheim måtte erkjenne valgnederlaget i fjor, gikk han ut og sa at han hadde «hemmelige samtaler» med statsminister Jens Stoltenberg.

Les også: - Vi gjorde mer enn å fiske...

Han sier de to foruten å snakke politikk på fisketuren, også hadde hatt jevnlige samtaler under fire øyne flere ganger i halvåret. Blant spørsmålene som ble drøftet var regjeringsspørsmålet.

- Jens spurte meg blant annet hva som var i veien for at Arbeiderpartiet og sentrumspartiene kunne danne regjering sammen, sa Sponheim da.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere