RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Renta skal opp

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Finansminister Kristin Halvorsen advarer unge låntakere.

Foran onsdagens rentemøte ber Halvorsen de unge låntakerne om å besinne seg. For nå øker gjelden vår like kjapt som på 1980-tallet.

Se video om renteøkninga her (gratis)

- De yngste låntakerne husker ikke forrige gjeldskrise. Mange av dem strekker strikken veldig langt. Selv om det ikke er noe som tilsier at vi skal få en brå renteoppgang, må folk være klar over at Norges Bank har sagt at renta skal oppover, sier Halvorsen til Dagsavisen.

Statistikken viser at mer enn halvparten av oss låner mer enn 80 prosent av taksten på boligen. 17 prosent låner mer enn taksten. Den samlede låneveksten i tredje kvartal i år var det høyeste siden 1988.

- Derfor benytter jeg enhver anledning til å si tydelig fra om at Norges Bank er veldig tydelige på at renta skal opp i små skritt, og at folk må ta høyde for renteøkning, sier Halvorsen.

Det er ventet at Norges Bank setter opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng klokken 14.00 i ettermiddag.

- Det gjenstår to rentemøter i år, og det er ikke utenkelig at Norges Bank setter opp renten også på møtet den 13. desember. Jeg blir veldig overrasket om det ikke kommer en økning neste onsdag, men det er enda større spenning knyttet til hva som blir sagt om den videre utviklingen, sa Nettavisen privatøkonomi-ekspert, Rune Pedersen, i forrige uke.

Finn ut hva et rentehopp koster deg her.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere