RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rettferdigheten har seiret

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): -Vi føler rettferdigheten har seiret. Men for oss tar saken aldri slutt. Vi som har mistet Gry, har fått en evig dom, sier Grys mor.

- Vi er talerør for Gry som ikke kan svare for seg lenger. Men det er viktig med en rettferdig dom. Jeg vil si at rettferdigheten nå har skjedd fyllest, sier Liv Sofie Østensen (52) til TV 2 Nettavisen.

I et åpenhjertig intervju dagen etter at Gamal Hosein er endelig kjent skyldig i drapet på hennes eldste datter letter Østensen (52) på trykket.

- Vil ikke gi meg

Onsdag kjente Agder lagmannsrett Gamal Hosein skyldig i å ha kvalt sin kone til døde 13. januar 2001. Han ble pågrepet like etter kjennelsen. Torsdag la aktor ned påstand om elleve års fengsel, og 250.000 kroner til hvert av sine to barn på sju og 13 år.

-Jeg syntes det var nedverdigende å bli pågrepet i retten etter å ha vært fri siden januar. Jeg er uskyldig, jeg kommer ikke til å gi meg. Derfor anker jeg saken til Høyesterett, sier Hosein.

- Uansett enorm tragedie

Onsdag kveld brukt Gry Hoseins mor til å slappe av, sove og snakke om lagmannsretten skyldkjennelse og være sammen med familien.

- Uansett om Gamal nå er kjent skyldig i to rettssaker, så er og blir dette en enorm tragedie for oss. Vi kan aldri føle noe glede av noe slag. Saken vil alltid minne oss om at Gry er borte for oss. Du må nesten oppleve det samme selv for å kunne sette deg inn i vårt sted. Men dommen nå gjør at vi kommer ett steg videre, sier Liv Sofie Østensen.

Gravlagt med pikenavnet

Torsdag skrev VG at familien fikk endret Gry Hoseins navn til Gry Ødegaarden, som det nå står på gravstenen.

Gamal ble ikke spurt da familien reiste gravstenen uten ektemannens navn, før det forelå en rettskraftig dom for drapet.

- At hun er gravlagt med pikenavnet sitt gjør det absolutt lettere å gå til graven. Alle i familien ønsket det, og vi tok avgjørelsen med én gang. Det var vi som gravla Gry, og det var vi som ønsket at hun skulle gravlegges med pikenavnet, sier Østensen.

Hun vil ikke kommentere hva hun forventer av Gamal Hoseins reaksjoner.

- Vi er også dømt

Gamal Hosein har hele tiden sagt han er uskyldig, og sier også når dommen faller at han ikke vil gi seg. Familien frykter det samme, at det slett ikke er slutt, selv med endelig skyldkjennelse i lagmannsretten.

- Det er en enorm nervepåkjenning for oss dette. Nå har det gått tre år, og vi ser at det ennå ikke tar slutt. Saken går videre i det uendelige. Det hjelper ikke med to dommer. Burde ikke vi pårørende ha rett til en form for jurdisk bistand for å håndtere situasjonen? Vi får aldri fred til å gå videre med livet. Derfor føler vi oss dømt til ikke å ha retten til å leve videre som normale mennesker, sier Østensen.

Respekt fra media

Grys mor har særlig to ting på hjerte hun gjerne vil melde: hvordan hun opplever at familiens vitnemål ikke blir tatt alvorlig nok, og forholdet til media.

- I retten opplevde vi å bli ansett som en gjeng med indisier som man ikke behøver å ta hensyn til. Men vi er ikke vandrende tekniske beviser, men levende mennesker

Forholdet til journalister er bedre enn noen kunne ane.

- Jeg innså at jeg måtte møte dem, og før behandlingen i tingretten holdt jeg foredrag for 120 journalister i Drammen. Jeg vil gjerne legge til at mediene har behandlet oss godt, og med respekt. Det har vært et gjensidig samarbeid som vi opplever som svært bra, sier Østensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere