RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Riktig å fortsette etter dødsfall

Sist oppdatert:
Leder i Norges Fiskarlag, Reidar Nilsen, mener det var riktig å fortsette fisket etter at «Prestfjord» mistet en mann.

- Rederiet stilte dem helt fritt. Det var opp til mannskap og skipper å avgjøre, sier Nilsen til Nettavisen.

Han mener ingen skal gjøre seg til dommer over hvordan man velger å bearbeide sorgen i en slik situasjon. Han mener Kysten til kamp misbruker en tragisk ulykke i sin sak

Skarp kritikk

Det var mandag at leder i Kysten til kamp, Lena Amalie Hamnes, gikk ut i media og kritiserte beslutningen om å fiske videre etter at Arnt Bjarne Pedersen (49) fra Sandefjord falt over bord på Tromsøflaket 4. januar i år.

- Det illustrerer jo hva man er villig til å gjøre for å sikre et mest mulig økonomisk fiske – for å forsvare de investeringene man har i den delen av flåten, sa hun til NRK Troms og Finnmark.

Norges Fiskarlag organiserer fiskerne på «Prestfjord». Nielsen mener det er galt å spekulere i at økonomiske motiver lå bak beslutningen om å fortsette fisket.

- Ikke økonomisk motiv

- Tråleren har en fast kvote, og klarer å ta den uansett. Den bruker fem-seks måneder på å ta kvoten. Resten av tida ligger den til land, sier Nilsen til Nettavisen.

Han opplyser at en del av mannskapet har fast lønn, og at kostnadene forbundet med å gå en ekstra tur til land ville vært minimale.

Nilsen mener beslutningen om å fiske videre står støtt på egne ben. Han mener det kan være vel så bra å bearbeide sorgen samlet om bord, fremfor å gå i land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere