RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ring politiet. Her er det ran!

Sist oppdatert:
Her kommer en av tabberanerne inn i Narvesen-butikken ved siden av Hotel Continental. Frisør Gunnar Gulliksen så tyveriet på kloss hold.

Politiet har frigitt bilde av en av tyvene fra onsdagens raid mot Dagligstuen i Hotel Continental i Oslo sentrum. Litt før klokken 08 onsdag morgen gikk denne mannen inn i Narvesen i Continental-bygget. Litt etter kommer hans kollega inn samme vei.

Politiet etterlyser de unge mennene, men har relativt dårlig signalement på dem. Frisør Gulliksen anslår at mennene var mellom 175 og 180 centimeter høye.

- Jeg skulle i møte i frokostsalen på Continental og så en hvit bil utenfor Narvesen. Jeg ser to menn går ut av bilen med hettegensere. De hadde noe svart med seg, sier frisør Gunnar Gulliksen til TV 2 Nettavisen.

Han driver Frisør Continental i nabobygget. Onsdag morgen skulle han bli øyenvitne til ranet av tre Munch-bildene «Melankoli», «Selvportrett» og «Vampyr II», som i ettertid viste seg bare å være fotokopier.

Ringte politiet
- For meg virket det komisk. De gikk helt annerledes enn hva jeg er vant til. Veldig målrettet. Jeg tenkte ikke på ran, sier Gulliksen.

Mennene hadde tydeligvis gjort litt forarbeid før de gjennomførte det grove tyveriet. Fra Narvesen er det en dør inn til Dagligstuen i Continental. Da Gulliksen kom inn i resepsjonen, kom tyvene inn i Dagligstuen med brekkjern.

- De gikk mot kvinnen som støvsugde i rommet med hevede brekkjern og sa et eller annet. Deretter gikk de løs på et bilde med brekkjern og rev det ut av veggen.

- Da sa jeg til resepsjonisten at hun måtte ringe politiet for her var det ran på gang, sier Gulliksen.

Låste døren
Gulliksen var seks, sju meter unna da den ene tyven dro ned det første bildet. Deretter gikk de litt lenger inn i Dagligstuen og hentet ned de to andre bildene.

Etter tyveriet forsøkte mennene å flykte ut gjennom Narvesen-butikken igjen.

-De hadde låst døren fra den andre siden, så mennene måtte rømme ut gjennom hovedinngangen på Continental, sier Gulliksen.

Her ble de også fanget av overvåkingskameraer, men kvaliteten på disse bildene skal være så dårlig at politiet foreløpig har valgt ikke å offentliggjøre dem.

Mennene rømte i en hvit Ford Mondoe av eldre årgang. Bilen ble funnet igjen ved Kongen Marina cirka 20 minutter etter ranet. Der var den fylt med skum fra brannslukkingsapparat. Foreløpig slutter sporene etter ranerne her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere