RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

- Risikerer dødsstraff

Broren til Osman Omar Osman, som er dømt på drapet på sin kone Marita Strøm, utvises mandag fra Norge.

Men nå krever advokat Brynjar Meling at utvisningen skal stanses. Det fordi irakisk politi, ifølge en avisartikkel, mistenker broren for medvirkning til drapet på sin svigerinne Marita Strøm.

Se innslag på TV 2 Sumo: Risikerer dødsstraff

Farhad Osman fungerte som talsmann for familien etter at broren var blitt arrestert for drap i Nord-Irak. I juli i fjor ble han utvist fra Norge på livstid, etter at han ble dømt for drapstrusler mot familien til Marita Strøm.

Vendte tilbake til Norge
Til tross for utvisningen vendte han tilbake til Norge.

Advokat Brynjar Meling mener nye opplysninger gjør at en ny utvisning er umulig.

- Det som skjedde foregående uke var at vi fikk en avisartikkel fra Sulamania i Nord-Irak, som viser at kurdiske selvstyremyndigheter mistenker også Farhad å stå bak drapet på Marita Strøm, og at han vil bli iretteført der med en rettssak, sier Meling til TV 2 Nyhetene.

Tortur
Meling har søndag sendt en omgjøringsbegjæring til Utlendingsnemnda der han hevder klienten risikerer dødsstraff dersom opplysningene er riktige.

- Han har jo tidligere selv forklart at han er blitt utsatt for tortur der nede. Vi vet at han har en bror som har fått en dødsdom, og da vet vi hva risikoen er, sier Meling.

Utlendingsnemnda sier til TV 2 at de ikke vil kommentere saken før mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere