RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Røkke-trussel ingen politisak

Politiet ser ingen grunn til å etterforske trusselen fra Kjell Inge Røkke på eget initiativ.

- Jeg skal drepe deg, du skal dø, du skal dø, skal Røkke ha sagt til den tidligere journalisten i Se og Hør, Håvard Melnæs.

Finansavisen skriver at Kjell Inge Røkke skal ha kommet med truende utfall etter en reportasje i Se og Hør om en luksusferie Røkkes kjæreste, nå kone, Anne Grete Eidsvig dro på.

Røkke skal ha uttrykt at det var påstanden om at kjæresten «levde et liv i sus og dus med champagnebobler og kaviar», som gjorde ham forbannet.

- Ikke nødvendigvis straffbart
Politiet sier det er vanskelig å vurdere om Røkkes utsagn er straffbart ut fra de få opplysningene som foreligger i saken.

- Å si «ja» eller «nei» på hvorvidt dette er straffbart, kan jeg ikke. Vi må nesten vite mer om omstendighetene rundt truslene, sier påtaleleder Anne Karin Blanck ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Blanck påpeker at utsagn som har kommet i ren frustrasjon ikke nødvendigvis trenger å være straffbare.

- Det kommer helt an på hvilken måte utsagnet falt. Om man bare slenger det ut i frustrasjon vil mange si at det er et utsagn som ikke nødvendigvis er straffbart. Det hender at noen og enhver i kan si «jeg skal kverke den kjærringa», sier påtalelederen.

- Ikke på eget initiativ
En drapstrussel må være egnet til å frembringe frykt, om det i det hele tatt skal være en sak, opplyser Blanck.

- Det må være egnet til å frembringe frykt, men det er ikke krav om at den det retter seg mot har blitt konkret redd, sier hun.

- Ville dere ha etterforsket en slik sak?

- Ja, hvis vi får en anmeldelse fra den personen trusselen var rettet mot så vil vi jo etterforske det. Det er sjelden vi får slike saker til kunnskap, sier Blanck.

Hun sier at politiet ikke innleder etterforskning på selvstendig grunnlag i slike saker.

- Da må i så fall trusselen være rettet mot personer som har særskilt vern i Norge, slik som kongefamilien, sier Blanck.

Ikke anmeldt av journalist
Trusselen fra Røkke er ikke anmeldt av tidligere journalist Håvard Melnæs i Se og Hør, som den 13. februar lanserer en bok om sin tid som reporter i ukebladet.

Melnæs bekrefter at drapstrusselen er omtalt i boka, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor NA24.

Ifølge Se og Hør-sjef Odd J. Nelvik har Røkke og Melnæs skværet opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere