- Ropet var et startskudd

DRAMMEN (TV 2 Nettavisen): - Det er min eksmann som har gjort det, skrek kvinnen da bilen hennes gikk i lufta. - Hennes rop startet en storstilt etterforskning mot min klient, sier forsvarer Frode Sulland, som savner etterforskning av andre muligheter.

«Det er min eksmann som har gjort det», skrek den 35 år gamle kvinnen i det hennes Golf eksploderte og hun selv ble påført store skader.

Frode Sulland mener at disse ordene fra kvinnens munn gjorde at politiet har etterforsket drapsforsøket ensidig med den hensikt å felle hans klient.

- Hennes rop ble dermed startskuddet for en storstilt etterforskning mot tiltalte. Også fra tiltalte og vår side var det forståelig og nødvendig. Det kunne jo være slik de sa. Men det store spørsmålet er om de derved unnlot å etterforske andre muligheter. Det vil ikke denne hovedforhandlingen gi svar på, sa Sulland da rettssaken mot den 41 år gamle mannen startet tirsdag.

- Familien har en annen historie

Sulland mener at det ikke er noe konkrete bevis som knytter hans klient til saken. Han varslet at hans klient har en helt annen virkelighetsoppfatning når det gjelder forholdet mellom 41-åringen og hans fraseparerte kone før eksplosjonen 23. januar.

I sitt innledningsforedrag gikk Sulland spesielt inn på troverdigheten til personen som hevder å ha gitt dynamitt til tiltalte.

- For oss vil det være en sterk fokusering på de forskjellige tidsangivelser som blir beskrevet i denne saken. Det har med troverdigheten til disse vitnene å gjøre. Familien til tiltalte har en annen historie om hva som skjedde den 29. desember (da påtalemyndigheten mener dynamitten ble hentet.red.anm). Vi registrerte at påtalemyndighetens vitneoppgave ikke inneholdt noen vitner som kunne belyse dette. Det er først nå det er ført om vitner som hevder de var sammen med ham hele denne dagen, sa Sulland.

Sulland uttrykte også skepsis til den skjevfordelingen som eksisterer mellom forsvaret og påtalemyndighetens bevisførsel. Sulland fortalte i retten at han hadde bedt om en ekstra uke fordi han så at tiden ville bli knapp for å føre forsvarets vitner.

- Påtalemyndigheten kom da med 17 nye vitner. Her sikter man på å opplyse ting av smått og stort med mer eller mindre relevans for saken. Jeg tillater med å uttrykke engstelse for det. Jeg ber om at retten ser på omfanget av bevisførsel med et kritisk blikk, og da ikke bare med henblikk på å innskrenke forsvarets bevisførsel slik som er vanlig, sier Sulland.

Det er satt av tre uker, og er innkalt 60 vitner til rettssaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag