RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Røykeforbud for lærerne

Sist oppdatert:
Lærere bør ikke røyke mens de er på skolen, mener flertallet i en ny undersøkelse.

I overkant av 50 prosent av de spurte mener det er veldig viktig at det innføres røykeforbud i arbeidstiden for ansatte i den norske skolen, 24 prosent sier det er svært viktig. 12 prosent synes dette ikke er viktig, skriver Aftenposten.

83 prosent av de spurte over 60 år mener det er svært viktig eller ganske viktig at de ansatte i skolen ikke røyker i arbeidstiden. Minst positive til et totalt røykeforbud er de under 30 år.

President Hans Kristian Bakke i Den norske lægeforening synes dette er gledelig, spesielt siden lærerne er rollemodeller for barn. Han vil oppfordre organiosasjonen som jobber for et sllit forbud, om å få gjennomført det.

91 prosent av dem som ville stemt Senterpartiet dersom det var valg i dag, mener et røykeforbud i skolen er svært eller ganske viktig. 63 prosent av dem som sympatiserer med KrF mener det samme. Kystpartiet- og Venstre-velgerne er minst positive til at lærere skal legge igjen røykpakken hjemme.

Spørreundersøkelsen er utført blant 1.000 personer av Norsk Respons på oppdrag fra Den norske lægeforening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere