RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Røyking ikke oppsigelsesgrunn

Sist oppdatert:
Helsepolitiker Harald Tom Nesvik (Frp) reagerer sterkt på at de ansatte på Nordlandssykehuset i Bodø risikerer sparken fordi de røyker på arbeidsplassen.

- Når vi hører om slik praktisering av lovverket, er det et bevis på at man har gått altfor langt i tolkningen av reglene. Nå får røykemotstanderne roe seg ned. Det er ingen oppsigelsesgrunn å ta seg en røyk i en arbeidspause, sier medlem av Stortingets sosialkomité, Harald Tom Nesvik.

Torsdag ble det kjent at vaktene på Nordlandssykehuset i Bodø fra nå av skal notere navnet på ansatte som blir tatt i å røyke i arbeidstiden. De som blir tatt tre ganger risikerer å bli oppsagt .

Nesvik sier dette minner om tilstander fra diktaturstater.

- Det er galskap at vi skal styre etter en lov som røykefanatikere har funnet opp. Da nærmer vi oss statsstyrer vi helst ikke vil bli sammenlignet med. I stedet må vi legge til rette for at røykere kan ta seg en blås på et røykerom med godt ventilasjonssystem, eller ute i friluft, sier Nesvik i en kommentar.

De ansatte på sykehuset reagerer ikke selv på den nye ordningen.

Leder i arbeidsmiljøutvalget og tillitsvalgt for sykepleierne, Rune Holm, sier til Avisa Nordland at det er stor enighet mellom arbeidsgiver og arbeidstaker om denne saken.

- Det er ikke noe omstridt og vi har ikke fått noen reaksjoner på dette. Det er bare media som er interessert i dette med røyking på sykehuset, sier Holm.

Professor Olav A. Haugen ved NTNU sier til TV 2 Nettavisen at han savner en helhetlig plan for hvordan norske sykehus skal håndheve røykeloven - og ikke minst hvordan man skal sanksjonere den.

St. Olavs Hospital i Trondheim skal nå sette ut røykestasjoner inne på sykehuset. Årsaken er at det har vist seg umulig å håndheve røykeforbudet utenfor hovedinngangen.

- Det jeg savner er litt konsekvent holdning fra både egen administrasjon på St. Olavs og generelt fra sykehuseiere og ledelsen på sykehusene her i landet. Det har vært og er åpenbart stor forskjell på det motet de har villet utvise og de ressurser de har satt inn på å håndheve røykeforbudet. Her på bruket er ressursinnsatsen begrenset og man ser gjennom fingeren med overtredelser, sier Haugen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere