RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Rynker er unaturlig i 2008

Sist oppdatert:
Norske menn løper til skjønnhetsklinikker for å fjerne rynker og forstørre leppene.

(iOslo.no) Norske skjønnhetsklinikker har i løpet av det siste året opplevd en kraftig økning i antall menn som får injisert Botox og restylane. Botox er mest kjent for å fjerne rynker, mens restylane pumpes inn for å forstørre lepper, skjule furer og andre ujevnheter.

- Helt vanlige menn
Administrerende direktør Sissel Engen i Ellipse Klinikken kan bekrefte at det er en økning i antall menn som oppsøker deres klinikker.

- Ja, det kan jeg absolutt bekrefte. Flere og flere menn er opptatt av å holde seg i form, trene og se bra ut – da er det jo en fordel å se bra ut fra halsen og opp også, sier hun til Nettavisen.

Og det er langt ifra bare superfreshe Oslo-menn som kaster seg rundt og får gjort noe med rynker og lepper.

Mennene som kommer til klinikken er, ifølge direktøren, «helt vanlige menn fra alle yrkesgrupper og som regel over 25 år».

Fortsatt er det botoxfjerning av rynker og fjerning av sprengte blodkar som er mest populært, men en skikkelig «lip-job» opplever stigende popularitet.

Unaturlige rynker
- Flere og flere menn fikser leppene sine – noen ønsker mer fylde og bedre kontur, forklarer hun.

En av de mennene som offisielt har gått til krig mot rynker, smale lepper og sprengte blodkar er 31 år gamle Jonas Andreas Hübenbecker fra Oslo.

- Jeg begynte med Botox og restylane for flere år siden, og siden det har jeg tatt så mange injeksjoner som overhodet mulig, sier Hübenbecker.

- Hvorfor er Botox så viktig for deg?

- Jeg synes ikke rynker er naturlig i 2008 - derfor bruker jeg Botox. Det er uaktuelt å se ut som om jeg er over 25. Alle mennesker ser etter det vakre, og det er jo ikke akkurat lekkert med rynker som folder seg i ansiktet, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

- Gir meg fordeler
- Og hvorfor er det viktig med restylane i leppene?

- Man kan ikke unngå å se på sexy lepper, og dessuten er det ufint med dype furer rundt munnen. Derfor tar jeg restylane. I hverdagen gir det meg noen fordeler jeg ellers ville gått glipp av.

- Hvilke fordeler?

- Det er noe med oppmerksomheten og tiltrekningen man føler i dagliglivet. Og den oppmerksomheten gir meg selvtillit og glede, forteller han.

- Hvor mye av inntekten din bruker du på Botox og restylane?

- Det er jo ikke gratis, så jeg bruker kanskje rundt 40 prosent av inntekten min på utseendet mitt. Det er jo viktig å være "good looking", smiler den skjønnhetsbevisste mannen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere