*Nettavisen* Nyheter.

- Så David (14) forsvinne

Det siste styrmannen så fra brua, var kapteinen og hans 14 år gamle sønn falle over bord på «Bourbon Dolphin».

25.04.07 15:25

SUNNMØRE TINGRETT (Nettavisen): 13 dager etter at Bourbon Dolphin forliste utenfor Shetland, ble det holdt sjøforklaring i Sunnmøre tingrett i Ålresund.

Se de siste bildene av havaristen i videovindu nederst i saken

Førstestyrmann Geir Syversen (31) var en av syv nordmenn som overlevde det dramatiske forliset. Under sin sjøforklaring onsdag fortalte han om de dramatiske timene fra klokken 15 og fram til skipet kantret og han falt i det iskalde og ville havet to timer senere.

- Det siste jeg så fra brua, var kapteinen, sønnen til kapteinen og en matros dette ned mot babord side, fortalte Syversen.

90 grader slagside
Bourbon Dolphin lå på dette tidspunktet med 90 grader slagside mot babord og hele akterdekket lå under vann.

Kaptein Oddne Arve Remøy ble etter forliset funnet omkommet. Hans sønn David (14), som var med faren sin på jobb i arbeidsuka, er fremdeles savnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

Under vann
Førstestyrmann Syversen og overstyrmann klatret opp på rekka på styrbord side av skipet. Det reddet trolig livet deres.

- Det siste jeg så fra rekkverket, var en av styrmennene som glapp taket i en hylle som han holdt seg i. Han falt ned i et skott og da gikk vi rundt, fortalte Syversen.

Syversen forsvant under vann – uten redningsvest.

- Jeg ble dratt med ned. Jeg vet ikke hvor mange meter for jeg kom veldig fort opp igjen. Av en eller annen merkelig grunn så tittet jeg på klokka. Den viste 17.05, sa Syversen.

Iskaldt
Da han kom opp igjen var skipet en halv meter han.

- Jeg prøvde å svømme bort til en matros som hadde redningsvest. Mens jeg holdt meg fast i ham, så jeg fartøyet drive mer og mer ifra oss.

Det var forferdelig kaldt i vannet. Førstestyrmannen og matrosen fikk tak i en flåte, som de kom seg oppi. Den var full av vann, som de måtte øse ut.

- Klokken 17.15 kom en redingsflåte fra en av supply-båtene. De spurte om vi hadde det bra. Det hadde vi, og de skulle kjøre rundt og lete etter andre i vannet, sa Syversen.

Fem minutter senere – etter at de hadde plukket opp to andre – kom redningsflåten tilbake.

- Det var mine lengste fem minutter, sa Syversen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.