RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Så ikke fotgjengeren

Sist oppdatert:
Kvinnen (86) var trolig sen ut i overgangen og i lastebilens dødvinkel da hun ble påkjørt og drept.

(iBergen.no) : Politiet på Voss har foreløpig ikke tatt ut formell siktelse mot lastebilsjåføren som tirsdag i forrige uke kjørte på en 86 år gammel kvinne i krysset Uttrågata/Strandavegen i Voss sentrum. Kvinnen ble overkjørt av lastebilen og drept momentant.

Flere øyenvitner har nå forklart seg til politiet, og det er nå klart at kvinnen kom gående ut i fotgjengerovergangen fra lastebilens høyre side, ikke venstre slik først antatt.

– Takket være vitnene, har vi nå fått konstatert en del fakta om bevegelsene forut for ulykken. Fotgjengeren kom fra vest mot øst, mens lastebilen stod og ventet på grønt lys. Alt tyder på at føreren ventet til han fikk grønt før han satte bilen i bevegelse. Da var fotgjengeren fortsatt ikke kommet seg ut av gangfeltet, sier lensmann Kåre Rykkje til iBergen.no.

Føreren av lastebilen har forklart til politiet at han ikke så fotgjengeren. Dette, sammenholdt med vitnenes observasjoner, tyder på at den 86 år gamle kvinnen var i lastebilens dødvinkel da ulykken skjedde.

– Det var snakk om en høy lastebil i dette tilfellet, og da kan det være vanskelig å se på høyre side, sier Rykkje. Politiet har likevel ikke konkludert med noe, og fortsetter etterforskningen. Bilførerens førerkort ble rutinemessig beslaglagt samme dag som ulykken skjedde, men ifølge Rykkje har politiet ennå ikke besluttet å ta ut siktelse mot mannen.

Ulykken ble meldt til politiet klokken 13.21 forrige tirsdag. Krysset ligger på E16, som går midt gjennom Voss sentrum. Samme dag ble en kvinne i 70-årene påkjørt og drept på Landåstorget i Bergen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere