RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Så legen i live

Sist oppdatert:
Mens politiet leter etter liket, hevder flere at de har sett Joaquin Leal Bermudez i live.

(iOslo.no) - Vi har flere naboer som mener de har sett Joaquin etter det vi mener er den siste sikre observasjonen på London Pub. Dessverre er det slik at flere av dem ikke er sikre nok til at vi fester full lit til påstandene, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Leiligheten fløt over av blod
Den spanske legen Joaquin Leal Bermudez ble meldt savnet tidlig på morgenen 17. januar. Da hadde politiet stanset en 37 år gammel trønder, som kjørte patologens bil i Søndre Buskerud. I bilen fant man en mengde blod, og man fattet straks mistanke til at legen kunne være drept.

Da politiet tok seg inne i leiligheten til mannen fløt den over av blod. Det var også tydelig blodspor i hele leilighetskomplekset, og mye tyder på at et lik har blitt dratt fra leiligheten til legen, og ned til parkeringsgarasjen i kjelleren av bygget.

Samme dag ble den 37 år gamle trønderen siktet for drap, og politiet gikk ut med en etterlysning av legen. Raskt ble det slått fast at legen var åpent homofil, og den siste sikre observasjonen ble registrert på homsepuben London i sentrum av Oslo noen dager før.

En venn av legen beskrev han som en ensom og reservert mann. Det ble også slått fast at legen frekventerte flere chatterom for homofil på internett.

Ikke funnet
Nå har flere vitner sådd tvil om at dette var den siste gangen Joaquin var sett i live. Fredag ble den 37 år gamle trønderen varetektsfengslet i nye fire uker med brev- og besøkskontroll. Den første varetektsfengslinger skjedde for knappe fire uker siden.

Fortsatt er det ikke funnet noen spor av den spanske legens etterlevninger, og politiet etterlyser fortsatt tips. Liket og mannen er sporløst forsvunnet.

- Vi har fått en del tips, men dessverre ingen som har ledet til funn. Snøen gjør denne jobben mye vanskeligere. Vi er veldig interessert i flere tips, og folk må ikke nøle med å ta kontakt, sier Abrahamsen.

37-åringens forsvarer, Aase Sigmond, sier hennes klient ikke er interessert i å forklare seg ytterligere for politiet.

- Får ikke innsyn
- Han sier at han har sagt det han vil si. Nå må politiet rett og slett gjøre resten av jobben selv. Nå er det jo sånn at alle dokumenter er klausulerte, så klienten min vet jo ikke hva politiet sitter på, eller hva som har stått i media. Det kan hende at hans innstilling ville forandret seg hvis han fikk innsyn, men det blir bare spekulasjoner fra min side, sier Sigmond til iOslo.no.

Ifølge Finn Abrahamsen i Oslo-politiet er den manglende samarbeidsviljen til den siktede et av hovedproblemene.

- Vi ønsker jo at han skal kunne kaste lys over så mye som mulig i denne saken, og mener vi har beviser nok til å knytte ham til saken. Samtidig er det jo sånn at han nekter for å ha noe med dette å gjøre, så det er vel tvilsomt om han vil forklare hvor man kan finne legen, sier Abrahamsen.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere