Gå til sidens hovedinnhold

- Så politisk korrekte at de blir intolerante

Frp-leder Siv Jensen kritiserer generalsekretæren i Mellomkirkelig råd for å ikke forstå «ukulturen» burkaen representerer.

Mandag holdt Stortingets justiskomité høring om et forslag fra Frp-leder Siv Jensen og partiets innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, om å forby bruk av heldekkende religiøse hodeplagg i det offentlige rom.

Under høringen ga generalsekretær Berit Hagen Agøy i Mellomkirkelig råd uttrykk for at Frps anførsler om at det er problemer knyttet til identifisering og sikkerhet forbundet heldekkende hodeplagg er «vikarierende motiver.»

Les også:Antyder at Frp har vikarierende motiver

- Fremmer ikke likestilling
- Jeg tror at likestilling og støtte til muslimske kvinner er reelle motiver fra Frp sin side, men ikke sikkerhetsproblemer, utdyper Berit Hagen Agøy overfor Nettavisen etter høringen.

- Hva tror du er Frp-representantenes egentlige motiver da?

- Jeg tror de har en forestilling om at muslimske kvinner blir mer frigjorte om vi forbyr heldekkende hodeplagg. Men et forbud vil bare gjøre disse kvinnene til kriminelle, det vil ikke fremme likestilling, sier Agøy.

- Forbundet med tvang
Siv Jensen sier til Nettavisen at hun er informert fra «mange miljøer» om at bruk av burka og niqab stort sett er forbundet med tvang.

- Det med identifisering og sikkerhet er høyst relevant. Man må kunne identifisere seg på et postkontor eller når man henter ett barn i barnehagen. At dette er snakk om vikarierende motiver, det går jeg ikke med på, sier Jensen.

Jensen mener også at bruk heldekkende hodeplagg ikke nødvendigvis handler om religion.

- Mange mener at burka ikke først og fremst handler om religion, men at det er knyttet til noen radikale miljøer. Det fins ikke noe burkapåbud i Koranen, sier Jensen.

- Totalt på viddene
Jensen sier at debatten om offentlig bruk av burka og niqab går i en rekke land - og at ikke skjer uten grunn.

- Det å slippe å gå med disse plaggene er en frihet vi skal slåss for og det er en frihet muslimske kvinner har krav på. At vi lukker øynene løser ingen problemer, sier Jensen.

- Under høringen sa Agøy at å knytte burkaforbud opp mot retten til å motta offentlig tjenester kan føre til at en kvinne i burka som blir påkjørt i trafikken ikke får legehjelp?

- Da er hun totalt på viddene og har ikke satt seg inn i saken. Jeg hadde forventet mer fra Mellomkirkelig råd. Hun forstår ikke mye av hva denne ukulturen betyr. Men noen er så politisk korrekte at de blir intolerante overfor dem problemene gjelder, sier Jensen.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker