RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Så ut som en henrettelse

Foto: Arne Lutro (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Skuddramaet i Bærum i formiddagstimene lignet en ren henrettelse. Jeg var livredd da gjerningsmennene kom mot meg. Les den rystende beretningen et øyenvitne har gitt TV 2 Nettavisen.

Mannen TV 2 Nettavisen har snakket med er livredd etter skuddramaet han helt uforskyldt havnet midt oppi på Emma Hjort ved Sandvika i Bærum onsdag klokken 12.15. I frykt for represalier ønsker han ikke å stille opp med navn og bilde.

- Jeg kom kjørende for å levere noen varer til Voksenopplæringen da jeg så fire menn banke opp en femte mann. Han fikk skambank. Alle var mørkhudete. Jeg la meg på hornet for å få dem til å slutte. Jeg fikk helt gåsehud, for de stoppet og den ene kom rett mot meg og bilen de kjørte. Her bøyde han seg inn og hentet noe. Jeg så det blinke i metall og det jeg forstod var et håndvåpen ble gitt til han som så ut som lederen. Han retter pistolen mot karen og skyter fire ganger. Det så rett og slett ut som en henrettelse, forteller vitnet til TV 2 Nettavisen.

Han antar at han var rundt 15 meter fra åstedet da skuddene falt. Han forteller at vedkommende som ble skutt ikke stod med ryggen til, slik media meldte tidligere onsdag.

- Han stirret rett på dem.

Stirret intenst
Bilen som stod midt i veien var en mørkeblå Mercedes og stod med alle dørene åpne. Etter at skuddene ble avfyrt skyndtet de fire gjerningsmennene seg tilbake i bilen.

- De stirret intenst på meg da de kjørte forbi. Jeg tror ikke jeg vil glemme det blikket med det første, forteller mannen.

Fant to kulehull
Det hele var over på noen minutter. Tilbake på plassen ved avkjørselen til Voksenopplæringen lå den skadeskutte 28-åringen fra Afghanistan, en håndveske og en knust mobil etter slåsskampen.

- Jeg sprang ut med en gang og kom bort til mannen som skrek høyt av smerter. Vi dro opp genseren på ham og fant to innslag. Ett høyt oppe på brystet og ett i magen. Det kom ikke mye blod ut av kroppen. De to siste skuddene traff vel ikke, sier varesjåføren til TV 2 Nettavisen.

Det kom raskt flere personer som hadde sett opptrinnet fra de nærmeste husene springende til. En ung lege var også vitne til hendelsen og tok hånd om 28-åringen frem til ambulanse og legehelikopter kom til stedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere