- SAS bryter Sola-avtale

Sju dager tok det for stortingspolitikerne å få SAS-sjef Jørgen Lindegaard i tale om nedleggelsen av Braathen Technical Service på Sola. Tirsdag kommer han til Oslo, dagen etter at SAS-styret vedtar nedleggelsen

09.06.06 21:20

- Ved et vedtak om nedleggelse bryter SAS-ledelsen en avtale som ble inngått i oktober 2004. Avtalen sier at Sola-verkstedet skal ha ansvaret for vedlikehold av samtlige 26 tidligere Braathensfly av typen Boeing 737 fram til oktober 2007. I tillegg gir avtalen en opsjon på fortsatt drift i to til fire år til, sier leder for verkstedklubben på Sola, Simen Wiull, til NA 24. Wiull understreker at Sola-aksjonen ikke har til hensikt å gi seg. Vi ser optimistisk på at SAS-ledelsen nå er villig til å møte stortingspolitikerne, sier Wiull.

Høyt spill

Etter at samtlige politikere på Rogalandsbenken forleden sendte brev til SAS-styret og styreleder Egil Myklebust, var svaret fra selskapet å sende to avdelingsledere fra teknisk divisjon i SAS for å møte politikerne. Svaret medførte et betydelig press for å få den øverste ledelsen til å komme og forklare saken. I realiteten er Stortinget generalforsamling for de statlige norske eierandelene i flyselskapet. Etter hva NA24 erfarer ble det oppfattet som ringeakt for politikerne at SAS først ikke ville sende toppledelsen.

Stortingsrepresentant Tore Nordthun (Ap) noterer med tilfredshet at SAS-sjef Jørgen Lindegaard kommer til Oslo. - Riktig nok skjer det dagen etter at SAS-styret foretar sitt varslete vedtak om nedleggelse. Men vi regner med at saken skal tilbake til konsernstyret i SAS og håper på en annen utgang på saken, sier Nordtun til NA 24.

Viktig

Nordtun understreker at saken er viktig for hele regionen. - Det dreier seg ikke bare om de nærmere 300 arbeidsplassene ved selve verkstedet. Saken er av stor næringspolitisk viktighet for hele regionen, sier Nordtun.

- Hva skal dere si til Lindegaard?

- Vi skal nok få fortalt ham at vi ser svært alvorlig på å stryke 270 arbeidspplasser fra kartet. Dessuten er Braathen Technical Service en mønsterbedrift. Den går jo med overskudd, sier Nordtun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.